Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Om os » Firmahistorie

bulgarien.dk - firmaets historie

Hvor kommer vi fra, hvor er vi, og hvor vil vi gerne hen?

Begyndelsen på eventyret
Den første Bulgarien-oplevelse fik Henrik Bjerregaard Madsen på en tur til Bulgarien med studenterorganisationen AIESEC i efteråret 1990. Det var kort tid efter det kommunistiske styres kollaps. Alt var præget af kaos og knaphed, men optimismen blomstrede blandt de unge bulgarere. Henrik arbejdede dengang som studentermedhjælper i Industrirådets informationsafdeling og skrev efter sin hjemkomst en artikel til industriens nyhedsbrev under overskriften "Boom i Bulgarien?". Den vakte en del opsigt. 

Den efterfølgende sommer tog Henrik igen til Bulgarien for at opleve landet med nogle af sine nye, bulgarske venner. En uge blev tilbragt i Sofia og en uge skulle have været tilbragt i et privat sommerhus ved Albena på sortehavskysten. Det blev imidlertid til tre fantastiske uger og en kærlighedshistorie i flere dimensioner tog sin begyndelse. I 1993 samledes familie og venner til bryllup og den første ejendom blev erhvervet. En grund med en drømmeagtig smuk udsigt over Albena-bugten.

Sommerhusformidling Bulgarien
De efterfølgende år gik turen fra Denmark til Bulgarien mindst en gang om året. Vi undrede os over at ingen af de etablerede formidlere af sommerhuse havde Bulgarien på programmet trods landets åbenlyse kvaliteter som feriedestination. Sommeren 2000 blev derfor brugt på at tage billeder og lægge grundstenene til ”Sommerhusformidling Bulgarien”, som blev markedsført via en hjemmeside på webbyen.dk. 

Interessen var stor, og der viste sig hurtigt et behov for flere huse. Navnet blev ændret til ”BulgarienMadsen” og der blev udviklet professionelt design og logo. BulgarienMadsen fik hjemsted på domænet bulgarien.dk. Succesen voksede parallelt med danskernes stigende interesse for Bulgarien.

bulgarien.dk
I 2007 blev BulgarienMadsen navnet efter strategiske overvejelser udskiftet til fordel for hhv. bulgarien.dk til det danske marked og goodlifebulgaria.com til det internationale marked. BulgarienMadsen navnet anvendes dog stadig af og til i forbindelse med rejseaktiviteterne. 

I 2011 blev vores firma registreret som turoperatør efter en langvarig og målrettet indsats for at opfylde de skrappe registreringskrav. Registreringen gør det muligt for selskabet at fakturere med den lave turistmoms på 9%, udvikle og markedsføre nye services samt arbejde bredt med hoteller og andre indkvarteringssteder, da mange kun vil arbejde med professionelle, registrerede turoperatører. Gæsterne blev samtidig omfattet af en obligatorisk rejsegaranti.

Investeringsårene - Skandinav Invest
Vi spottede markedet tidligt og startede med masser af energi fra et skrivebord i Roskilde med en ide om at sælge det gode liv i Bulgarien til danskerne. Erhvervsmæssigt kom vi fra andre brancher end bank- og finansieringsverdenen, nemlig IT, venture- og konsulentbranchen i Danmark.

Drøftelser og undersøgelser førte til opstarten af investeringsaktiviteterne baseret på professionelle og omfattende investeringsprospekter udarbejdet af os. De positive resultater fra arbejdet med investeringspuljerne ledte til Renes beslutning om at indgå i makkerskab med Henrik om at etablere en ejendomsvirksomhed med fokus på det bulgarske ferieboligmarked med danskere som målgruppe. Hans beslutning fulgte i forlængelse af feriebesøg i Bulgarien i 2001 og 2002.

På dette billede nyder Rene udsigten fra en ejendom, som på det tidspunkt var ejet investeringspuljen Albena Real Estate OOD, der var den første i serien af Albena Real Estate puljer. Ejendommen er frasolgt.  

Efter lang tids undersøgelser og forberedelser blev Skandinav Invest OOD etableret i 2003 med Henrik og Rene som 50/50 ejere og en panorama-grund ved Albena blev købt. Vores langsigtede vision var at etablere sommerhusområder efter dansk model med lette konstruktioner, små haver og fællesområde med pool og aktivitetszone i et land med 7-måneders perfekt sommerhusvejr. Udbudet af denne type billige sommerboliger er forsvindende lille på Bulgariens 400 km kystlinje. Som utallige andre virksomheder blev vi forført af boomet og valgte at betjene det kapitaloppustede marked med luksusvillaprojekter med totalt 53 villaer. Det betød, at vi udskød realiseringen af vores idé om billige sommerhuse i Bulgarien med små haver.      
I 2005 trådte erhvervsmanden Bent Balsby ind i ejerkredsen med en ejerandel på 20 procent. Det skete kort efter at han havde stået i spidsen for salget af NetDesign A/S til TDC. Bent havde forladt sin post som adm. direktør for NetDesign da han trådte ind i ejerkredsen.

Der var stor interesse for vores investering i netværket i Danmark, og i de efterfølgende tre år blev en række investeringsselskaber etableret med det formål at opkøbe kystnær byggejord. Ni stk. med en ejendomsværdi på ca. 150 mio. kr. fordelt på knap 100 medinvestorer nåede det at blive til, inden krisen satte en foreløbig stopper for investeringslysten. Undervejs realiserede investeringspuljen Albena Real Estate 4 OOD investeringen i en panorama byggegrund med et kontant afkast til investorerne på 50 procent optjent på to år. Skandinav Invest er medejer i samtlige puljer. Klik her for at se en samlet oversigt over investeringerne.

Byggeri af luksusferieboliger
BM Development (BulgarienMadsen Development) blev etableret af Skandinav Invest OOD i 2004 sammen med to private investorer, Ole Holtved og Peter Erben. Selskabet havde til formål at udvikle ferieboliger på sortehavskysten til det skandinaviske marked.

I 2005 opsagde Henriks sit faste job i Danmark og flyttede med familien til Varna på sortehavskysten for at arbejde målrettet med at opføre selskabets første projekt, SUN Village i Byala mellem Varna og Bourgas.

Rene Rasmussen forlod sit job som salgs-og marketingschef allerede i 2004 med henblik på at forberede etableringen af firmagruppen i Bulgarien. Formålet var ligeledes at give Henrik tid til at forberede fraflytningen fra Danmark med hele familien i 2005. I samme periode åbnede Rene Rasmussen et salgs- og administrationskontor i København, hvor købere og investorer blev inviteret til præsentationer. Hver måned gik turen til Varna og Sofia med henblik på at forretningsudvikle det lokale set-up med arkitektfirma, selskabsetableringer, byggekontakter, juridisk / skattemæssige salgsmodel og opkøb af byggejord etc. Dette foregik bl.a i samarbejde med danske og bulgarske advokathuse herunder KPMG juridiske afdeling i Varna.    
Da basis var på plads bl.a med køb af byggejord på 4 300 m2 til projektet SUN Village rekrutterede Rene Rasmussen en lokal salgschef og stab af salgs- og marketingmedarbejdere til bl.a. at varetage fremvisninger for skandinaviske købere og hjælpe den lokale salgschef.

De 18 luksusvillaer i SUN Village på mellem 150 og 250 m2 til priser mellem 1,0 og 1,5 mio. kr. blev solgt på kun tre uger fra markedsføringen og salget blev indledt på det danske marked. Indsatsen blev styret fra kontoret i København og alle køberne var danskere.

Resortet blev indviet i 2007 og vandt arkitektpris for bedste projekt i hele Varna-regionen samme år. Projektet er banebrydende og stadig unikt på sortehavskysten.
             
BM Development nåede i årene 2005 - 2007 at udvikle og opnå byggetilladelse til yderligere tre kvalitetsprojekter, hvilket ikke er nogen nem øvelse i Bulgarien. 

Markedet var desværre allerede vendt, og salget gik langsommere. Samtidig voksede kravene fra køberne, og det var ikke længere muligt at sælge ferieboliger off-plan. Byggeprojekter skal i dag totalfinansieres fra a – z.

BM Developments projekter kan købes som komplette investeringsprojekter med jord, planer og byggetilladelser ved henvendelse til Skandinav Estate Services. Se projektbeskrivelse af Luna Bay Villa Resort, Obzor, SUN Garden, Byala og Rogajevo Pool Resort.


Parallelt med udviklingen og opførelsen af SUN Village blev flere selskaber etableret og føjet til firmagruppen. Skandinav Estate Services (ejendomsmægler) blev etableret i 2005, Skandinav Construction (byggefirma) og Property Nanny (ejendomsadministration) kom til i 2006. Da der var mest fart på, beskæftigede firmagruppen 120 personer på fuld tid.

Skandinav Estate Services
Trods sin beskedne større var Skandinav Estate Services (SES) er en af de mest succesfulde udenlandske ejendomsmæglere på den bulgarske sortehavskyst bl.a fordi vi anvendte internettet i kombination med personligt salg til vores marketingkampagner. Vi så krisen komme tidligt og skar hurtigt ned på de faste omkostninger og medarbejderstaben. Derfor har vi været i stand til at opretholde tilstedeværelse på markedet disse kriseår siden Lehmans Brothers konkurs i efteråret 2008.    

Vi er stolte over, at vi var de første som solgte til danskere og nordmænd på Varnakysten. Med vores entusiasme og store drive skubbede vi markedet i gang med et utal af præsentatoner og markedsføringsindsats. Eksempelvis fik Rene Rasmussen overtalt Hammerslag fra DR til at besøge Varna. SES hjalp bl.a. DR med at få information og adgang til ferieboliger, som SES havde solgt til danskere.


Udsendelsen i Hammerslag var for alvor med til at sætte Bulgarien på kortet i danskernes bevidsthed. I løbet af få år solgte exceptionelt mange ordinære danske ejendomsmæglere boliger i Bulgarien.

SES er den bedst sælgende ejendomsmægler i et af Bulgariens mest prestigefyldte og ambitiøse ferieboligprojekter, Lighthouse Golf Resort & Spa, og har langt overgået de store internationale og bulgarske ejendomsmæglerkæder i salg med hundredvis af gennemførte handler.

Den globale ejendoms- og finanskrise - ned i gear         
I løbet af 2009 blev både developfirmaet, byggefirmaet og ejendomsadministrationsfirmaet afviklet i kraft af, at krisen på ejendomsmarkedet har gjort disse forretningsområder urentable. Afviklingen skete dels i form af solvente nedlukninger, dels i form af frasalg. Ressourcerne er blevet koncentreret om at få styret Skandinav Invest og rejsebureauet bulgarien.dk sikkert gennem krisen. bulgarien.dk fik sin hidtil bedste sæson i 2010 med udlejning og succesen er allerede overgået i 2011.

Vi bruger bl.a. de opsparede erfaringer, netværk og viden som grundlag for at yde juridisk rådgivning til danske investorer, virksomheder og ejendomskøbere. I 2011 fik  og vores advokater haft det travleste år nogle sinde som rådgivere for andre danske ejendomsinvestorer og privatpersoner. Vi kan med stolthed se tilbage på en stribe vundne retssager og kundeforløb, hvor kunderne er kommet tilbage på ret kurs.

Anno 2012 ledes investerings- mægler- og rejseaktiviteterne fortsat af Henrik B. Madsen og Rene Rasmussen fra kontorerne i Varna (EUs hovedstad på sortehavskysten). 

Har du behov for hjælp eller rådgivning om forhold i Bulgarien, klik her.

Fremtiden for Bulgarien og for os
Den spekulationsdrevne opblomstring og det efterfølgende uundgåelige kollaps på ejendomsmarkedet rokker ikke ved det faktum, at Bulgarien er et af verdens bedste ferie- og otiumlande. Mange danskere valgte for år tilbage at flytte til "solkysten" i Spanien grundet det gode klima og de lave leveomkostninger.

I dag er lave leveomkostninger ikke længere noget argument for at flytte til Spanien, men argumentet holder fortsat i forhold til Bulgarien.

Klimaet i Bulgarien er bedst til langtidsophold, fordi man undgår de ekstreme varmegrader og vinteren er kort og mild. Vinterdepressioner har man aldrig hørt om i Bulgarien. Klimaet giver mulighed for at opleve alle årstider uden ekstremer.

Nyd sommeren på sortehavskysten med masser af sol, udeliv og vandsport, og oplev vinteren i bjergene med smuk natur, fantastisk ren luft og skisport i europæisk topklasse.

Heri ligger fremtiden for Bulgarien - som ferie- og otiumland, som folk besøger og flytter til nogle måneder om året eller for at slå sig ned. Ikke fordi de håber at opnå en kortsigtet spekulationsgevinst, men fordi her er dejligt og billigt at bo. Et sted til fordybelse, nydelse, sund livsstil og samvær. Fremtiden også for os og vores virksomhed består i at vise danskerne vejen til Bulgariens oversete skatte.
 Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.