Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Forretning

Halm skal lave grøn energi i Bulgarien
07.10.2009   cowi.dk

Eksempel på et halmlager, der skal fodre Bulgariens første halmfyrede kraftvarmeværk

Bulgarien får sit første halmfyrede kraftvarmeværk til produktion af miljørigtig el og fjernvarme. Brændslet kommer fra lokale marker, og der er nok at tage af.

Bulgariens første halmfyrede kraftvarmeanlæg er på vej tæt på den lille by Nikopol ved bredden af Donau. Hidtil er halmen gået til spilde, men nu skal den afbrændes i et anlæg, der skal levere CO2-neutral strøm til det nationale ledningsnet og fjernvarme til byen. Det nye værk er også forberedt til at forsyne den lokale industri med damp.

Traditionelt producerer Bulgarien elektricitet og varme med især atomkraft, kul, olie og naturgas, og satsningen på biomasse vil gavne både miljøet og lokalsamfundet. Det nye biomassefyrede kraftvarmeværk skal baseres på halm fra lokale marker, og selv om der er behov for ca. 100.000 ton om året, er der rigeligt. Hvis produktionen skal udvides, kan halmen suppleres med træflis.

Stor betydning for landet
Bygherren er en privat bulgarsk investor, som gerne vil opføre yderligere to tilsvarende anlæg. COWI har udarbejdet tekniske specifikationer og udbudsmateriale til anlægget og hjælper i øjeblikket bygherren med at evaluere tilbud og med kontraktforhandlinger.

”Projektet i Nikopol er  det første af sin art i Bulgarien, og formentlig vil der komme mange flere af den type anlæg i både Bulgarien og resten af verden. 60 procent af Bulgarien er landbrugsland, mens 30 procent er dækket med skov, så landet har fine muligheder for biomasse-produktion til el og varme,” siger projektleder Niels Otto Clausen fra COWI.

Donau bliver udnyttet
Nikopol har kun 4.000 indbyggere, men den klimavenlige effekt af det nye værk når ud over lokalsamfundets grænser. Den CO2-neutrale strøm ledes ind i det landsdækkende net og erstatter strøm, som blandt andet er produceret på kulfyrede anlæg. Halmen er CO2-neutral, fordi den kun afgiver den mængde CO2 under forbrændingen, som planterne optog, mens de voksede.

Nikopols beliggenhed ved Donau bliver udnyttet under byggeriet. Turbine, kedel og andre store anlægsdele vil således blive transporteret ad flodvejen.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  ttmpjo
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.