Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Topnyhed

Fri roaming i EU fra 15. juni 2017 - men pas på
16.06.2017   bulgarien.dk og Berlingske Tidende
Telefon strand Bulgarien fri roaming EU

Brug telefonen i Bulgarien på samme måde som hjemme

Ideen bag "fri roaming" er at du kan tale og bruge data på rejsen inden for EU og EØS til samme pris som hjemme, men der er faldgruber. Bl.a. er der en øvre grænse for, hvor meget data hvert teleselskab tillader, at man bruger til »dansk pris«.

Det er ikke alle mobilabonnementer der giver mulighed for at du kan bruge mobiltelefonen i udlandet. Check derfor, om dit abonnement giver mulighed for roaming og få det ændret hvis det ikke gør.

Du kan ikke være sikker på at få samme datahastighed i udlandet som derhjemme. Det afhænger af dit teleselskabs udlandsaftaler. Nogen tilstræber at levere hurtig 4G-forbindelse, hvor det er muligt. Andre har ikke 4G-aftaler (måske fordi der ikke er 4G-net i det pågældende rejseland), og så må man nøjes med langsommere dataforbindelser.

Check på dit teleselskabs netsted, hvilke aftaler der er i dit rejseland. Det har ingen betydning for tale, hvilket mobilnet man er på. Bulgarien har 4G net langt det meste af kysten og i alle store byer.

Det kan stadig betale sig at koble sig på lokale, gratis WiFi netværk, dels fordi forbindelserne her ofte er hurtigere, dels fordi du sparer på din data-pakke. Husk at installere antivirus hvis du går på nettet på offentlige netværk - i praksis gælder dette råd for de fleste trådløse netværk. Har du adgang til at bruge en VPN-forbindelse (en krypteret forbindelse), gør det altid.

Du slipper ikke for priceinfo-beskeden. Teleselskabet skal stadig oplyse om priserne, når man krydser grænser inden for EU (medmindre man selv har frameldt sig at få oplysningerne). Når du nærmer dig at have brugt de data, som man kan bruge til »dansk pris«, sender ens teleselskab en SMS om det i god tid. Man kan så vælge at tilkøbe ekstra.

Hvad med SMSer og MMSer?
Også SMS-tekstbeskeder og MMS-billedbeskeder er omfattet af EU-indgrebet, så de ikke må koste mere i EU-landene end i Danmark. For de fleste er det dermed gratis både at sende og modtage SMSer.

Der er en grænse
De fleste teleselskaber sætter en grænse for, hvor længe du kan være i udlandet ad gangen og bruge af dit abonnement til »dansk pris«. Typisk skal telefonen efter en måned være taget i brug igen i Danmark, før man på ny kan tage udenlands.

Selv om man kun kan bruge en del af sit dataabonnement (typisk 5-10 gigabyte) i udlandet, kan man selvfølgelig bruge alle resterende data i abonnementet op hjemme i Danmark.

Hvad med prisen, når man ringer?
Man kan ringe til lokale telefonnumre i det land, hvor man er på ferie, til »dansk pris«. Man kan også ringe til andre EU-lande og hjem til Danmark til »dansk pris«. Ringer man til numre uden for EU eller EØS gælder de almindelige udlandstakster. Tilsvarende betaler man som hidtil, når man bliver ringet op af folk, der ikke har telefonnumre i et EU-land.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords
 

Hej Nina Nej, modtager som har Bulgarsk mobil nummer og opholder sig i Bulgarian, vil det ikke koste ekstra lige meget hvem som ringer til ham/hende.

Frank Petersen
04.07.2017
 
 
bulgarien keywords
 

Hej :) Hvis jeg ringer til et bulgarsk nummer fra min danske tlf. mens jeg er i Bulgarien vil det så koste den jeg ringer til noget at besvare mit opkald? På forhånd tak

Nina Dupont
18.06.2017
 
 
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  mmowyl
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.