Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Presse

PLEVNELIEV er Bulgariens nye præsident
31.10.2011   Sofia Morning News
Præsident Rosen Plevneliev vicepræsident Margarita Popova Bulgarien

Rosen Plevneliev og Margarita Popova

Rosen Plevneliev, kandidat fra det regerende centrum-højre parti GERB, vandt søndag 2. runde i præsidentvalget i Bulgarien.

Plevneliev, der fungerede som minister for Regional Udvikling i Borisovs regering fra 2009 til 2011, forlod ministerposten med henblik på at stille op som præsident.

Plevneliev slog sin konkurrent fra det bulgarske socialistparti Ivaylo KALFIN, ved at vinde 55,3% af de afgivne stemmer søndag, ifølge exit poll fra Gallup.

KALFIN er tidligere udenrigsminister i Stanishev regering 2005-2009, og nuværende medlem af Europa-Parlamentet, fik ifølge exit poll kun 44,7% af stemmerne trods den støtte han modtog fra Bulgariens etnisk tyrkiske parti DPS Bevægelsen for Rettigheder og Friheder) og dets magtfulde leder Ahmed Dogan.

Ifølge den officielle stemmeoptælling viser valgresultatet at 53,8% stemte på Plevneliev og 46,2% på Kalin. Plevneliev har kørt parløb med den tidligere justitsminister Margarita Popova som sin vicepræsidentkandidat.

Bulgarien oplevede en relativ høj valgdeltagelse på søndag med mere end 50% valgdeltagelse, betydeligt mere end man havde forudset.

I første runde i Bulgariens præsidentvalg en uge tidligere, vandt Plevneliev 40,11% af stemmerne, eller 1 349 380 stemmer, mod 28,96%, eller 974 300 stemmer for KALFIN, et forspring på 11% (375 000). Et efterslæb, som det ikke lykkedes KALFIN at gøre op med på af ​hans vicepræsidentkandidats popularitet, skuespilleren Stefan Danailov.

Den bulgarske præsidentpost er i høj grad ceremoniel, men er meget respekteret og med ret til at nedlægge veto mod lovgivningen.

Sejren den den 47-årige Plevneliev styrker GERBs dagsorden for smertefulde økonomiske reformer og Bulgariens tiltrædelse af pas-fri Schengen rejse zone.

Centrum-højre partiet, der kom til magten i sommeren 2009 med løfter om at udrydde korruption og styrke Bulgariens konkurrenceevne, har ikke fået overbeviset Den Europæiske Union om at der er gjort nok og har set sine forventninger til Schengen-deltagelse skuffet igen og igen.

GERB har også stået over for en kæmpe udfordring i forsøget på at håndtere landets økonomiske problemer, der kun er blevet forstærket af euroområdets gældskrise med fald i landets eksport til følge.

I alt omkring 11.400 afstemningssteder over hele landet blev åbnet for borgerne og mere end seks millioner bulgarere var berettiget til at deltage i valget. Alene i hovedstanden blev valgstederne bevogtet af næsten 2.000 politifolk. Afstemningsstederne åbnede søndag kl. 6 am og lukkede kl. 7 pm (1700 GMT).

Internationale observatører har udtrykt alvorlig bekymring over retfærdigheden af ​​afstemningen. Der har været rapporter om  køb af stemmer og manipulationer i optællingen af ​​stemmesedlerne.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  ugxixg
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.