Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Bulgarien og EU

Bulgariens underskud på handelsbalancen skrumper
13.10.2009   Dnevnik.bg

Bulgariens handelsunderskud fortsatte med at falde i august 2009, hvor den faldt til 500,4 million leva ved FOB (free on board) priser. Dette er det laveste månedlige underskud siden januar, og siden krisen brød ud, ifølge det statistiske kontor.

På årsbasis faldt underskuddet med 54,4 pct.

I de første otte måneder af året udgjorde underskuddet 6.053 millioner leva, eller 44,3 procent nedgang i forhold til den tilsvarende periode i 2008.

Nedgangen skyldes først og fremmest at eksporten er gået frem flere måneder i træk samtidig med at stigningen i importen vokser langsommere.

"Augusttallene viser den mindste nedgang i importen siden starten af året. De 25 procent tilbagegang repræsenterer de bedste tal hidtil i år og er en massiv fremgang ift. april's 45 pct fald. Importen fortsætte med at falde relativt hurtigt, hvilket bringer underskud til det laveste punkt siden januar" fortalte Georgi Angelov, senior økonom ved Open Society Institute til Dnevnik. Eksporten har været i fremgang i tre- fire måneder i træk selv om den udenlandske efterspørgsel ser ud til at være stagneret, men bulgarske virksomheder har formået at skære priserne ned, tilføjede han.

Ifølge det nationale statistiske institut (NSI) ligger eksporten i årets første otte måneder på 14.517 millioner leva sammenlignet med 20.711 millioner leva året før.

Importen i løbet af undersøgelsesperioden er på 20.571 millioner leva, hvilket er omkring 35 procent mindre end i januar-august 2008.

Bulgarien's handelsbalance i forhold til Den Europæiske Union (EU) var negativ med 2.969 millioner leva.

Tyrkiet styrkede sin førerposition som Bulgariens største ikke-EU-eksport marked, selv om eksporten faldt med 48,3 pct år-til-år til 991.7 million leva. Derefter kom Serbien og Rusland.


Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  diuatm
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.