Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Bulgarien og EU

Bulgariens Roumyana Zheleva grillet i dramatisk Europa-Parlaments høring
14.01.2010   Sofia Echo og bulgarien.dk

Drama brød ud under en høring i Europa-Parlamentet, hvor et udvalg krydsforhørte den bulgarske EU-kommissær kandidat Roumyana Zheleva om påståede fejl ifm. videregivelse af information om hendes forretningsmæssige interesser i selskabet Global Consult.

Zheleva var medlem af Europa-Parlamentet fra 2007 til 2009 og skulle ifølge oplysninger fra bulgarske kilder have undladt at oplyse om hendes ejerskab og ledelse af en konsulentvirksomhed. Hvis dette er tilfældet, vil der være tale om en ulovlig interessekonflikt efter bulgarsk lovgivning.

Allerede inden den formelle høring startede, anvendte nogle af medlemmerne deres indledende bemærkninger at rejse spørgsmålet. Zheleva forsøgte at ignorere problemet, men det blev taget op seks gange i de første 90 minutter af høringen. Zheleva sagde, at hun havde dokumentation for, at beskyldningerne er falske. Hun sagde "jeg er ikke ejeren" af konsulentfirmaet.

Zheleva fortalte udvalget, at de påstande, herunder dem, der er rejst i nogle af medierne, stammer fra et brev skrevet af Antonia Purvanova, der er leder af Europa-Parlamentets delegation fra den nationale bevægelse for stabilitet og fremskridt, et tidligere regeringsparti af Bulgarien som var blevet fortrængt fra magten af det parti, som Zheleva er medlem af (GERP).

Under høringen ifm. de gentagne kritiske spørgsmål skiftede en tilsyneladende træt og irriteret Zheleva fra engelsk til bulgarsk, for derefter at vende tilbage til engelsk, da der blev spurgt til hendes fremtidige arbejdsområder inden for internationalt samarbejde, humanitær bistand og beredskab.

Beslutning om ansættelse af Zheleva er udskudt til den 26. januar 2010.

Populær på YouTube
Roumyana Zheleva har endnu ikke - og vil sandsynligvis aldrig - matche populariteten af Bulgariens reord-holder på YouTube Valentina Hasan med hittet "Ken Lee", men hendes præstation under på Europa-Parlamentets høring har allerede overhalet populariteten af hendes dans på reality-tv i det bulgarske VIP danseshow. 

Der ligger mange klip af hendes høringssvar på YouTube. En enkelt af dem, som blot har overskriften "Rumiana Jeleva", havde således været vist 13 224 gange om eftermiddagen den 14 januar 2010, mindre end 48 timer efter høringen.

Se Roumyana Zheleva her: http://www.youtube.com/watch?v=EZcZLvGaZ5Y

bulgarien.dk bemærker
Sagen debateres indgående i bulgarske medier. Her er det ikke så meget Roumyana Zhelevas skyld eller uskyld der er i fokus, for det betragtes af de fleste som bevist at anklagerne er falske, men mere det faktum at angrebet mod hendes kandidatur udsprang fra den bulgarske opossition og ikke fra andre lande i EU. Bulgarere mod bulgarere for åbent tæppe i Europa så at sige. 

Hvad mener du? Skriv din kommentar her under artiklen.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  tyumxh
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.