Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Bulgarien og EU

PM: Bulgarien vil ansøge om optagelse i eurozonen i januar 2010
11.01.2010   Sofia Echo

Bulgarien vil ansøge om optagelse i eurozonen i slutningen af januar, har premierminister Boiko Borissov sagt til The Wall Street Journal i et interview den 10. januar 2010.

Landet bliver dog mere og mere bange for, at den gældskrise som er brudt ud i hele eurozonen vil kunne skade dets ansøgning sagde Borissov. Bulgarien har ikke længere behov for at trække på den Internationale Valutafond eller de internationale obligationsmarkeder for at finansiere et budgetunderskud, sagde han.

Dokumenter som er blevet set af Dow Jones Newswires den 10. januar viste at landets finansministerium vil opjustere sine prognoser for udviklingen i bruttonationalproduktet i 2010 til en vækst på 0,2 pct fra det tidligere skøn, som lød på to procent fald.

"Alt er i orden hos os, og vi er klar til at følge vejen mod euroen i slutningen af måneden. Det er nu det vigtigste udenrigspolitiske mål for min regering at komme med i eurozonen," sagde Borissov.

Ifølge The Wall Street Journal, endte Borissovs ord måneders spekulationer over, hvornår "den tidligere kommunistiske stat formelt vil koble sig på valutakursmekanismen i eurozonen som omfatter en to-årig valutastabilitetstest for håbefulde euro-kandidater".

Avisen skriver videre, at med sin økonomiske og finanspolitiske styring, "er Bulgarien blevet rollemodel for de andre lande i Europa". "Bulgariens erfaring med at skære udgifterne ned kan lære de andre økonomier meget" siger Nigel Rendell, emerging markets economist hos RBC Capital Markets.

Borissovs bekymring var imidlertid, at en forværring af gældskrisen kan gøre det vanskeligere for nye ansøgere at komme med i den fælles valuta, da nervøse europolitikere måske vælger at konsolidere de eksisterende grænser i stedet for at udvide blokken.

"Jeg er bange for, at gældskrisen i de nyere eurolande vil påvirke os negativt," sagde han. "Vi håber, at myndighederne respekterer optagelseskriterierne, som vi har arbejdet hårdt på at nå."

Han er ikke alene om den bekymring. "Det giver mening for Bulgarien til at søge om medlemskab, men jeg er bange for at i en krisetid vil Den Europæiske Centralbank sylte ansøgningen af tekniske årsager, fordi de ønsker at konsolidere," sagde Ivo Prokopiev, som er formand for Sammenslutningen af bulgarske Arbejdsgivere og Erhvervsfolk til The Wall Street Journal.

En separat beslutning, som sandsynligvis vil blive hilst velkommen af aktiemarkedet, er at Borissov ville give udvidede beføjelser til finansminister Simeon Dyankov om at følge udviklingen i realøkonomien. Borissov gjorde det også klart, at hans regerings bestræbelser på at sikre finanspolitisk disciplin ikke var ubegrænsede. "Hvis de finanspolitiske stramninger kommer til at ramme folk virkelig hårdt i de kommende år, så bliver vi nødt til at genoverveje vores holdning," sagde han.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  oodiwy
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.