Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Ferieboliger

Skat på udenlandske sommerhuse er ulovlig
23.01.2008   bulgarien.dk

Skatteministeriet står til en trecifret millionbet, efter at ny EU-dom river tæppet væk under dansk ejendomsværdiskat på udenlandske ferieboliger.

Det danske skattevæsen har i seks år opkrævet ulovlig ejendomsværdiskat af udenlandske ferieboliger, og fadæsen kan koste statskassen op mod et trecifret millionbeløb, fordi de danskere, der er blevet brandbeskattet, nu skal have pengene tilbage. Det er konsekvensen af en splinterny dom fra EF-domstolen, vurderer advokatfirmaet Kromann Reumert.

Selve dommen, der blev afsagt i torsdags, handler om tyske skatteregler, men principperne i dommen får direkte konsekvenser i Danmark. Her er ejendomsværdiskatten nemlig frosset fast på 2002-niveau for danske boliger, men ikke for udenlandske boliger.

Det betyder, at en skatteyder, der køber et hus til 10 mio. kr. i Danmark, kan nøjes med at betale skat af en ældgammel vurdering på langt under halvdelen af det beløb, men hvis han køber et sommerhus til 10 mio. kr. i Sverige, skal han betale dansk skat af alle 10 mio. kr., altså et langt højere skattebeløb.

Skattebetaling retur
"Det er oplagt, at det er i strid med EU-retten, specifikt reglerne om kapitalens fri bevægelighed. Man må ikke lægge restriktioner på, om en borger ønsker at købe i Danmark eller et andet sted," understreger Arne Møllin Ottosen, partner i Kromann Reumert.

Han vurderer, at Skatteministeriet er nødt til at betale penge tilbage til alle de danskere, der har købt en feriebolig i udlandet inden for den sidste håndfuld år. Og det mest sandsynlige er, at de skal have hele skatten retur, fordi der ikke umiddelbart er andre regler i loven, der kan træde i kraft i stedet for.

Kilde: Børsen 22-01-2008 07:13 af Ulrik Horn & Jacob Thiel NielsenGo Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  hydibt
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.