Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Ferieboliger

Situationen på ferieboligmarkedet i Bulgarien
09.05.2008   skandinavestate.dk

Subprime krisen og nedgangen i salget af ferieboligmarkedet i Danmark har ikke påvirket markedet negativt i stor grad på nuværende tidspunkt. Andre købergrupper end danske og engelske, herunder rumænere, nordmænd og russere er begyndt at købe ferieboliger på kysten i større udstrækning end det før har været tilfældet. Dette bevirker, at priserne på færdigbyggede ejendomme og jord holdes oppe. Desuden stiger løn- og byggeomkostningerne hver måned i retning af EU niveau, hvilket er med til at presse og holde ejendomspriserne på et højere niveau. Priserne er i europæisk sammenligning stadig relativt lave, hvilket kan være positivt i den nuværende nedgangsperiode, idet købere vil overveje at købe steder som Bulgarien, hvor det stadig er billigere end i Spanien eller Kroatien.

Det må dog anses for sandsynligt at ustabiliteten og nedgangen på det internationale ejendoms- og finansmarked ikke kan undgå at få negativ indflydelse på afsætningen på ferieboligmarkedet og priser på ejendomme ved Bulgariens Sortehavskyst selvom udgangspunktet for priserne har været lavt. Billig lånekapital er ikke tilgængelig i samme omfang som før og den negative markedspsykologi er selvforstærkende. Der er stadigvæk et markant overudbud af ferieboliger i den billige ende af skalaen. Konceptprojekter som fx Lighthouse Golf Resort & Spa sælger stadigvæk, hvilket formentlig skyldes at dette produkt hører under oplevelses- og drømmemarkedet, frem for blot konventionelle boliger i et solrigt land med godt klima og lave priser.

Det internationale konsulenthus accenture udarbejdede på vegne af World Travel & Tourism Council i 2008 en omfattende og prestigebetoner rapport om den forventede økonomiske udvikling i turist- og rejseindustrien i verdens turistnationer, herunder Bulgarien. Bulgarien spås en vækstrate på 4,5 %, hvert år de næste ti år ifølge denne rapport.

Det må forventes, at prisstigningerne på luksusferieboliger med god beliggenhed flader ud på kort sigt, og salget vil tage længere tid og koste mere. Boliger i den lave ende af skalaen i overbebyggede områder vil sandsynligvis opleve et markant prisfald.  På mellemlangt sigt er det sandsynligt, at udviklingen af turismen i Bulgarien vil trække ferieboligmarkedet op i samme eller en højere væksttakst som turismen. Dette afhænger naturligvis i stor udstrækning af, om det internationale ejendoms- og lånemarked stabiliseres med en bæredygtig væksttakst efter subprimekrisen. Dette vil formodentlig stå klart i løbet af de næste 12 måneder. Desuden afhænger udviklingstakten af politikernes evne til at skabe bæredygtig langsigtet kvalitetsudvikling i turismen og samfundsinfrastruktur.            Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  jssmii
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.