Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Ferieboliger

Markedslyspunkter efterår 2009
22.09.2009   SES

Waterline projekt Varna Strand

Trods en voldsom nedgang på markedet for ferieboliger i kølvandet af finans- og økonomikrisen, har ejendomsmarkedet udvist visse positive tendenser hen over sommeren 2009.

Ejendoms- og byggefirmaer er generelt set bedre til at udnytte efterspørgselen end de fleste førstegenerationskøbere. De holder stædigt en ”før-krisen høj pris” på de boliger, som de vil gensælge. Ejendomsudviklerne nedsætter priserne til et niveau, som er mere tiltalende for nye købere. Disse firmaer har mulighed for at reducere deres omkostninger pga. faldende bygge- og jordpriser, hvilket giver råderum til en lavere prissætning.
Bl.a. derfor har der været et vist minimumssalg af luksusferieboliger, som ligger i første linje til Sortehavet i fx Byala og Obzor. Tidløse ejendomsinvesteringer.
Derudover har der været et salg af billige ejendomme primært til gruppen af russiske købere. Denne gruppe går typisk efter et priskup. Det drejer sig om boliger i fx Golden Sands og Sunny Beach til salg for 270.000 til 500.000 kroner. Det er ikke førstelinjeejendomme, men boliger som er beliggende nogle rækker fra vandet, men i gåafstand til stranden.
 
Det som tiltrækker køberne er i mindre grad spekulation end før var tilfældet. Det er det milde klima, de lave priser, de lave leveomkostninger, den afslappede livsstil og de trygge ferieomgivelser som står i centrum. De russiske statsborgere opnår desuden en sikker kapitalplacering i EU zonen uden for Rusland med adgang til mindre bøvlet visaekspedition.
Interviews med flere danske købere i golfprojekt denne sommer, viser at disse købere er fortrøstningsfulde og positive med hensyn til at golfindustrien i Bulgarien vil vokse som en populær golfdestination. De bygger deres udsagn på en sammenligning med ophold i golfresort i andre lande i EU fx Spanien og Portugal. Bulgariens golfresort opfattes som konkurrencedygtige af disse berejste golfspillere, fordi det er gode anlæg og det koster mindre end andre steder.

Fortsætter verdensøkonomiens bedring hen over vinteren, kan det betyde at nysalget vokser i styrke sæson 2010. Krisen og arbejdsløsheden slår først igennem i Bulgarien denne vinter for alvor, og dette vil presse priserne i nedadgående retning til fordel for byggefirmaernes lavere priser.
 


Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  lsjkjl
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.