Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Investering

Ejendomme: Yderligere prisfald på 10 %
17.12.2009   Sofia Echo

Fast ejendom forventes at falde i værdi med yderligere 10 procent fra det nuværende lave niveau på grund af den svage tilstrømning af udenlandsk kapital og begrænset udlån fra bankerne i Bulgarien, siger Industri Watch.

Ejendomspriserne i 28 af de største byer i Bulgarien faldt med cirka 28 procent i tredje kvartal af 2009 i forhold til tallene fra 2008, ifølge det nationale statistiske institut (NSI). Industri Watch vurderer, at dette svarer til et formuetab på seks mia leva gældende for hele landet.  Værdi- og formuetabet forventes at stige yderligere, fordi brændstof- og el-priserne stiger samtidigt med de direkte udenlandske investeringer er reduceret voldsomt. 

"Bulgarien er fattig på kapital, og de fleste store projekter i landet blev finansieret af udenlandske investeringer," siger Luchezar Bogdanov, Managing Partner i Industri Watch, som citeres i Stroitelstvo Gradut den 14. december 2009. Kapitalmægden på det bulgarske marked fortsætter med at skrumpe ind, hvilket uden tvivl vil påvirke ejendomspriserne i negativ retning.

I perioden 2006-2008 var de udenlandske investeringer på to milliarder euro, mens niveauet i de foregående tre år lå på omkring 300 millioner. Dette var før den globale økonomiske afmatning stoppede strømmen af kapital til landet. Konsulentfirmaet Colliers International har meldt ud, at de oplever en vis bevægelse i Sofia's ejendomsmarked, og at udlån er i stigning. 

Tsvetelina Tasseva fra Adress Real Estate oplever dog, at velhavende kunder er på tilbudsjagt, men samlet set opvejer dette ikke den faldende tendens på det generelle ejendomsmarkedet. Hun vurderer, at det samlede fald vil være på ca 35 procent i forhold til 2008.

Omkring 21 000 boliger blev færdige i 2008, dobbelt så mange nye lejligheder og huse sammenlignet med året  2004. Antallet af ejendomshandler i Bulgarien's fire største byer faldt med næsten 50 procent i de første seks måneder af 2009 til et antal på ca. 20 500 handler.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  byrqph
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.