Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Investering

Oktobers skræk-børser
03.11.2008   Børsen

Det danske C20-indeks oplevede en frygtelig oktober måned i år med et fald på 18,9 pct. Men hvis man synes, det er slemt, kan man både kigge mod øst og vest for at finde markeder, der blev hårdere ramt.

Allerværst gik det for sig på Island, hvor finanskrisen sendte adskillige af landets største banker i knæ og en overgang truede med at sænke hele den islandske økonomi. I flere omgange måtte børsen i Reykjavik lukke ned, så stor var usikkerheden, og det hele endte med en nedgang for børsen dér på over 80 pct. Det skriver di.se.

Men også russerne blev hårdt ramt. 38 pct. dykkede det dollarbaserede RTS-indeks i sidste måned til trods for, at børsen også her lukkede ned flere dage i bestræbelserne på at beherske tilsyneladende ukontrollerbare fald.

Østeuropa lagt ned
Ellers har finanskrisen i oktober primært sat sine indeksspor i Østeuropa, hvor både Bulgarien, Rumænien, Ukraine og Serbien fik høvlet aktieværdien for milliarder væk efter tab til de ledende indeks på mellem 32-38 pct.

At krisen er et globalt fænomen afsløres af, at også lande som Argentina og Peru blev trukket i bund med indeksfald på 39 pct. i den forgangne måned.

Eneste lyspunkter findes i Ecuador, hvor udviklingen gik den modsatte vej og betød et plus på 2,5 pct. til aktierne på børsen hér. Også Pakistans Karachi-børs gik mod strømmen og klarede sig marginalt bedre i oktober.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  hdndqv
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.