Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » News » Investering

Bulgariens ejendomsmarkedet mere fleksibelt i 2010
27.01.2010   Sofia Echo

Ejendomsbranchen i Bulgarien har set sine bedre dage end  i de sidste 12 måneder, men der er tegn på at tingene kan blive bedre for købere og sælgere.

Prisniveauet for ejendomme i Bulgarien som bringer køberne på banen i Sofia og Varna ligger d.d på omkring 40 000 euro ifølge mæglerfirmaet Address, citeret den 26. januar 2010 i pressen.

Ifølge Kaloyan Bogdanov,  marketingschef i Address, viser undersøgelser, at 73 procent er villige til at købe fast ejendom i Varna eller Sofia i dette prisleje. Tidligere var køberne indstillet på at betale op til 50 000 euro for en mindre bolig, men nu er de tøvende. De fleste købere har simpelthen ikke råd til at betale så mange penge.

På det nuværende marked kan en 60 til 70 kvm lejlighed i Sofia købes til ca. 40 000 euro. På grund af det vigende marked er kunderne parate til at vente på at bunden nås. Mange tror ikke bunden er nået endnu, og holder sig derfor tilbage.

I 2010 vil det mest være boligejere som køber ny bolig ved at finansiere købet med salget af deres eksisterende bolig.

Bankerne forventes også at øge udbudet på ejendomsmarkedet ved at tilbyde ejendomme, der er tvangsovertaget fra ejere som har misligholdt deres boliglån. "Markedsudviklingen afhænger meget af bankernes adfærd," ifølge Address. Hvis bankerne beslutter sig for at afhænde mange af de ejendomme som er udpantet fra de dårligere betalere vil markedet opleve et prisfald. Hvis de ikke gør det, vil boligudbudet være begrænset med alvorlige konsekvenser," siger Address.

På trods af den globale økonomiske afmatning på ejendomsmarkedet, har Varna opretholdt høje priser på fast ejendom i 2009. The Sea Capital har de højeste ejendomspriser i 2009, ifølge tal fra det nationale statistiske institut (NSI) den 25. januar 2010. I situationen med faldende priser på ejendomme i hele landet, blev gennemsnits-m2 i Varna udbydt til 1686 leva.  Sofia kom på andenpladsen med 1585 leva for en m², efterfulgt af Bourgas med 1360 leva for en m².

Den totale ejendomsmasse i Bulgarien har mistet omkring 20 procent af sin værdi i 2009, ifølge til NSI forskning. I fjerde kvartal af 2009 alene, faldt niveauet i 16 kommuner over hele landet. Det største kvartalsmæssige fald var på 6,4 pct, i den nordlige by Pleven.Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  siqhuc
security code *
 
please enter the security code*
 
     


Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.