Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Steder at besøge

Winston Churchills bulgarske vinby
27.12.2009   Henrik Madsen, bulgarien.dk og Wikipedia
pic news

På juleferien i Bansko benyttede vi en gråvejrsdag til at køre en tur sydpå. Turen gik til museumsbyen Melnik, som ligger 180 km syd for Sofia, tæt på kurbyen Sandanski ved foden af Pirin bjergkæden. Melnik er en af de mindste byer i Bulgarien med kun 385 indbyggere ifølge Wikipedia, men den rummer en række seværdigheder.

Mest kendt er byen for sin vinproduktion, der har vundet international berømmelse. Det fortælles at Winston Churchill bestilt 500 liter Melnik vin om året. På køreturen til byen bemærker man vinmarkerne, som strækker sig over store arealer.

Melnik er ud over vin berømt for gamle bygninger (bl.a. det ældste hus i Bulgarien), rige arkitektur med 96 fredede bygninger, legendariske historie og klippeformationer, kendt som Melnik pyramiderne, der dækker et areal på 17 km2 omkring byen. Erosionen har dannet flotte formationer som ligner kæmpe svampe, tårne, obelisker og pyramider. Desværre var både by og klipper skjult af tåge under det meste af vores besøg, så vi følte os hensat til Tolkiens Tågebjerge.

Den mest berømte bygning er Kordopulov huset fra 1754, som sandsynligvis er det største fra renaisance perioden på Balkan. Turen til huset bringer den besøgende gennem centrum og op ad bjerget. De sidste meter kan være vanskelige at forcere for gangbesværende. Huset er indrettet med møbler og genstande, som var typiske for den tid. Bemærk desuden den hemmelige trappe skjult bag en bogreol, som kunne bruges til flugt i urolige tider samt soluret på tagterrassen. Huset er i dag et privat museum og besøges af 30.000 turister om året.

Huset er opført med henblik på vinproduktion, så det kan vel ikke overraske at den mest interessante del af huset er vinkælderen, som stadig benyttes. Fra kælderen er der gravet tunneller ind i klippen og her kan man se de gamle vinkældre som kunne rumme 300.000 liter vin. Den største tønde kunne rumme 12.500 liter vin.

I vinkælderen bydes på smagsprøver af vin produceret efter gamle metoder med brug af vindruer, som kun findes omkring Melnik. Smagen har nok udviklet sig med tiden, for det var ikke noget, der vandt guldmedalje hos os, men det er interessant at de gamle teknikker er bevaret.

Regionen omkring Melnik er velegnet til hiking, og vi så en del rygsæk-folk i byen. Om sommeren er byen vært for en række internationale folklore festivaler.

Syd for Melnik (6 km) ligger Rozhen klosteret, som er det største kloster i Pirin bjergene. Det er et af de eneste bulgarske klostre som er bevaret fra middelalderen. Vejen til klosteret passerer gennem Melnik pyramiderne.

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  enawci
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.