Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Steder at besøge

Uhyggeligt fund: Vampyrskelet fundet i Bulgarien
18.10.2014   videnskab.dk
pic news

Vampyrskelet fundet i Perperikon

I Bulgarien er en arkæolog overbevist om, at han har fundet en vampyrgrav. Graven ligger midt i ruinerne fra en by, der eksisterede 5.000 år f.kr.

Uhyggen spreder sig i Bulgarien
Her har en arkæolog nemlig fundet en grav med et skelet, som er gennemboret af et plovjern i brystet. Manden bag fundet, professor Nikolai Ovcharov, forklarer, at det er en såkaldt 'vampyrgrav', der er tale om. Det skriver Videnskab.dk, hvor du kan se en video af den uhyggelige grav

- Der er ingen tvivl om, at der har foregået et anti-vampyr ritual i denne sag, siger Nikolau Ovcharov. Han forklarer, at det tunge plovjern er blevet plantet i ligets brystben for at holde på 'de onde', så de ikke genopstod fra de døde.

- Man udførte ofte ritualet ved mennesker, som døde på udsædvanlige måder, eksempelvis ved selvmord, siger arkæologen.

Det fundne skelet skulle tilhøre en mand på omkring 40-50 år. Udover at være gennemboret af plovjernet er mandens skinneben blevet fjernet fra hans krop og ligger nu som knogler ved siden af skelettet i graven.

Graven er fundet i ruinerne af den forhistoriske by Perperikon, som ligger i det sydlige Bulgarien ved grænsen mod Grækenland og var beboet 5.000 år f.kr.

Og selvom det måske lyder en smule overraskende, at arkæologer pludselig falder over, hvad de mener, er et vampyrskelet, så er det faktisk langt fra første gang, det sker.

I 2012 og 2013 fandt man to lignende grave ved den bulgarske by Sozopol, der ligger omkring 300 kilometer fra Perperikons ruiner, og i 2013 fandt polske arkæologer en grav, hvor skelettets kranie var placeret mellem benknoglerne.

Det var arkæolog og leder af Sozopol Archaeological Museum, Dimitar Nedev, der dengang fandt de andre vampyrgrave. Han vurderer, at gravene er beviser for, at lokalbefolkningen gennemborede de døde med metalsyler, hvis de havde en mistanke om, at de døde var vampyrer.

De fleste arkæologer mener, at troen på vampyrer i datiden udsprang af en manglende viden om, hvordan menneskekroppen nedbrydes, når døden indtræffer.

For at sikre sig at 'de onde' ikke genopstod fra de døde, blev de gennemboret, så de ikke kunne flytte sig fra graven.

Derudover havde man ikke det store kendskab til forskellige sygdomme. Folk, der led af sygdommen tuberkulose, var ofte blege, undervægtige og lignede næsten 'levende døde'. Derfor sammenlignede man ofte disse syge patienter med vampyrer og deres ofre.
bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  rjilcq
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.