Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Steder at besøge

Det andet Bulgarien
26.03.2008   rejseliv.dk, Jesper Møller
pic news

Druk, sex og vold. De ord dukker ofte op i forbindelse med unges vilde fest-rejser til Bulgarien. Men landet ved sortehavskysten har naturligvis også en anden side.

Feriebyen Golden Sands er et dejligt udgangspunkt for udflugter i omegnen, hvor man finder det ægte Bulgarien. Landet har i de senere år udviklet sig til et af danskernes foretrukne chartermål i sommersæsonen. Det skyldes ikke mindst det lave prisniveau, når man sammenligner med eksempelvis Grækenland, Tyrkiet og Spanien.

Langt de fleste charterturister drager til de to feriemetropoler Golden Sands og Sunny Beach, der ligger langs den bulgarske Sortehavskyst. Begge byer består af endeløse rækker af hoteller, restauranter, boder og barer, men alligevel er der en forskel. 

Hvor Golden Sands ligger i et naturreservat med deraf følgende strenge regler for nybyggeri, er der ikke de samme restriktioner i vildtvoksende Sunny Beach, der flere steder minder om en stor byggeplads.

Godt sted for familier
Af samme grund virker Golden Sands lidt mere velpoleret, rolig og eksklusiv end Sunny Beach, og det lader mange danske familier sig tiltrække af. Men ikke desto mindre er Golden Sands stadig en decideret ferieby, og ønsker man at få et mere nuanceret billede af landet, bør man bevæge sig uden for bygrænsen, hvor der venter et helt andet og uspoleret Bulgarien.

Her er tre udflugter, der på hver sin måde giver et godt billede af det omkringliggende samfund og landskab.

Vandkamp og smuk natur
En herlig mulighed for at kombinere smukke naturoplevelser med fart og tempo er at drage på jeepsafari ind i Golden Sands mere uberørte bagland. 

I åbne jeeps går det over stok og sten ind i områder, hvoraf mange ikke kan nås i almindelige biler eller i bus. Disse områder forekommer at være lysår fra det turistede Golden Sands, og her oplever man en helt anden og uspoleret verden. Det gælder blandt andet i de små og fattige landsbyer, hvor æsler stadig bruges som transportmiddel, og hvor ældre mænd sidder i skyggen og nyder en øl, mens de ordner verdenssituationen.

Yngre mennesker er der ikke mange af, da hovedparten er flyttet ind til regionens større byer. Til gengæld ser man flere steder de anlæg til hjemmebrænding af den lokale brændevin, rakia, som findes i alle bulgarske landsbyer. Familier må brygge op til 50 liter rakia om året uden at betale afgift, og de færreste lader den chance gå fra sig.

Solsikkemarker
Turen går gennem noget af det mest frugtbare landbrugsjord i Bulgarien, og overalt er der marker med majs, hvede samt de spektakulære solsikker. Dertil kommer vinranker og blommetræer, ligesom fårehyrder med deres dyreflokke fuldender det idylliske billede.

Landskabet er kuperet, og kørslen foregår både på asfalt- og jordveje. Sidstnævnte både bumper og støver, så det gælder om ikke at være iklædt sin fineste hvide sommergarderobe. En del af støvet går dog af via de vandkampe, der jævnligt foregår mellem passagerne i de enkelte jeeps.

Shopping og kultur
Blot knap 20 km fra Golden Sands ligger Bulgariens næststørste by Varna. De fleste turister tager dertil for at shoppe, og her findes også et stort udbud af alverdens varer - både ægte og kopier. Byen har omkring 350.000 indbyggere, og de fleste ankommer til byen på pladsen ved katedralen, der er centrum for områdets bus- og taxakørsel. Katedralen (foto) er byens vartegn og ganske smuk - både indvendigt og udvendigt. De store gyldne løgkupler taler deres tydelige sprog om den russiske inspiration.

Tæt på katedralen ligger et stort og farverigt marked med både frugt og grønt samt diverse håndlavede produkter spædet op med tingeltangel i store mængder. Det kan betale sig at handle både her og i byens egentlige forretninger, da priserne er noget lavere end i Golden Sands.

Fra markedet kan man ad hyggelige gågader slentre hele vejen ned til den enorme strandpark, der om aftenen er en mega partyzone med diverse barer, caféer og diskoteker. I dagtimerne står parken også i underholdningens tegn, idet den blandt andet rummer en zoologisk have, en IMAX-biograf samt ikke mindst et såkaldt delfinarium, hvor man kan opleve Flipper og hans venner udføre masser af spektakulære tricks.

Historie og skønne blomster
Er man til underskøn botanik, bør man drage på udflugt til Balchik, der også kaldes »den hvide by« på grund af sin beliggenhed på toppen af hvide kalkstensklipper. Balchik tilhørte en overgang Rumænien, og byen er primært kendt for den sommerresidens, som den rumænske dronning Maria lod opføre i 1924.

Det lille palads udmærker sig med sin blanding af arkitektoniske stilarter, der blandt andet inkluderer en minaret, men ellers er paladset i sig selv knap så spændende. Det er til gengæld den omkringliggende botaniske have med tusindvis af planter, træer og blomster - heriblandt 36 forskellige typer roser. Derudover rummer haven Europas angiveligt største samling af kaktusser med over 300 forskellige arter. Dertil kommer så vandfald og hyggekroge, og haven er virkelig en smuk oplevelse.

En tur til Balchik omfatter også et besøg ved Kap Kaliakra, som er et næs, der stikker ud i Sortehavet. Fuglelivet er rigt omkring næsset, der af samme årsag er udlagt til naturreservat, og for foden af de stejle klippevægge kan man endvidere være heldig at se delfiner.

Kap Kaliakras dramatiske historie
Kap Kaliakra siges også at være stedet, hvor der for godt 600 år siden udspillede sig et usædvanligt drama. Dengang erobrede tyrkerne området, dræbte de lokale mænd og gjorde sig klar til at voldtage kvinderne.

For at undgå denne skæbne bandt 40 unge kvinder ifølge sagnet deres hår sammen og sprang ud over klippesiden og i den sikre død. Om sagnet passer, ved ingen, men sikkert er det, at tyrkerne havde magten i området fra slutningen af 1300-tallet og flere århundreder frem.

En udflugt til Balchik og Kap Kaliakra indeholder som regel også et stop hos en keramiker. Keramik er et af de vigtigste kunsthåndværk i Bulgarien, og udøverne er meget dygtige. Man kan kke undgå at blive dybt imponeret, når man ser en professionel udføre, hvad vi alle med større eller mindre held forsøgte at lave i formningstimerne i skolen.

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  sieney
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.