Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Steder at besøge

Den perfekte ferie med oplevelser og afslapning
19.03.2011   Sven Hansen, Herlev
pic news

Et landsbyhus ved Gabrovo var base for feriens første uge

En uge inde i Bulgarien og en uge ved Sortehavet. 
Vi havde en ide om en ferie, der både skulle give os mulighed for at opleve lidt af Bulgarien og at dase i solen ved Sortehavet. Det var første besøg i Bulgarien, så det gav tryghed, at rejse og ophold var arrangeret hjemmefra.

Bulgarien.dk havde den fleksibilitet, der var nødvendig for at imødekomme vore ønsker om at bo en uge i et hus ved bjergene inde i landet og en uge i en lejlighed ved kysten. Firmaet formidlede leje af en bil til den første uge og sørgede for flybilletterne hos Jettime, der har bedre service om bord end den, der er blevet almindelig i charterfly.

Første uge i bjergene pakket med oplevelser
Vort kendskab til Bulgarien var yderst begrænset. Vi vidste ikke, hvor i landet seværdighederne især er. Det viste sig, at det charmerende, gamle hus, vi skulle bo i i Gabrovo, ligger helt centralt i fh. t. seværdigheder, der er afgørende for Bulgariens historie og storslåede natur. Inden for en radius på ca. 40 km er der meget mere, der er værd at se, end det er overkommeligt på en uge.

Bulgarien Bacho Kiro drypstenshule i Balkan bjergeneVi valgte bl.a. at se Shipkapasset, hvor slaget i 1877 med hen ved en snes tusinde ofre var afgørende for afslutningen af ca. 500 års tyrkisk besættelse, selv om der skulle gå endnu nogle år, før hele landet var frit; den imponerende Jesu Kristi Fødselsmindekatedral fra 1902; det etnografiske frilandsmuseum i Etara, hvor man har opbygget en landsby fra forrige århundrede, der giver indtryk af vandmøllernes store betydning for energi-leveringen; Drjanovoklostret, der også har betydning i frihedskampen, og den store Bacho Kiro-drypstenshule nærved, hvor nogle af de første mennesker i Europa har opholdt sig; den totalfredede landsby Bozhenci; Trjavna, der er så velrestaureret, at den kan betragtes som en museumsby; og så selvfølgelig humor- og satiremuseet i Gabrovo, der gør en dyd af, at byens indbyggere beskyldes for at være mere nærige end selv en skotte.

Kazanlak trakerne gravkammer freskerDesværre nåede vi ikke Kazanlak, hvor kongebyen fra thrakernes storhedstid i området 600-300 f. Kr. lå, og heller ikke museet for verdens største produktion af rosenolie, der foregår i dalen her. Og så er der alt det, der ikke er nævnt, men som absolut er værd at se.

Anden uge i Byala ved Sortehavet
I den anden uge kunne vi fordøje oplevelserne og nyde sol og vand ved Sortehavet. Vi havde valgt det mere fredelige område Byala og nød roen ved en pool for kun 12 lejligheder. Folk med andet temperament kan få deres lyst styret andre steder. Der er muligheder nok.

En fantastisk ferie
Vores ide blev til virkelighed, og vi kan mindes en fantastisk ferie. Vi var os selv - et par og en søn på 12 år - men havde trygheden ved hele tiden at have mulighed for dansk assistance, hvis der skulle blive brug for det.

Og så gør det ikke noget, at prisniveauet er sådan, at to sagtens for 100 kr. kan få en middag med drikkevarer.

Byala Residence lejligheder med pool Bulgarien Sortehavet

Sven Hansen og hans familie holdt badeferie i Byala Residence.

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  txvari
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.