Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Mad og drikke

Det bulgarske vin-eventyr
01.06.2010   Kilde: The Winery
pic news

Bulgarien har ideelt klima til vindyrkning

En rejse til Bulgarien i et andet ærinde endte med stiftelsen af et nyt og unikt vinimportørfirma: The Winery. Stifteren, Henrik Andersen, blev grebet af de bulgarske vine kaldet ”No Man’s Land,” navngivet efter grænseområdet mellem Bulgarien og Grækenland. Derefter stod det klart: Denne vin skulle danskerne stifte bekendtskab med!

En rejse til Bulgarien blev til et eventyr indenfor bulgarske vine for Henrik Andersen. Han skulle på sin rejse slå nogle timer ihjel, og endte derfor med at gå til vinsmagning, hvor han blev introduceret for en masse forskellige bulgarske vine. Her faldt han pladask for vinene ”No Man’s Land”, som han var nødt til at lade danskerne prøve at smage.

”Denne vin var helt anderledes end noget andet, vi tidligere havde set og smagt. Vi forhandlede frem og tilbage, og fik til sidst en importaftale med vineriet i Bulgarien. Siden da er flere vine kommet til, og sortimentet dækker blandt andet også bulgarsk vin rødvin no mans land DAMIANITZA MelnikRumænien, Ungarn og Estland. Dog er Bulgarien blevet ved med at være vores største fokusområde, og ”No Man’s Land” er vores mest populære vine. Vi er nok den største importør af bulgarsk vin i Danmark” siger Henrik Andersen.

At det lige netop var bulgarsk vin, som blev The Winery’s nicheområde, er lidt af et tilfælde. Henrik Andersen havde egentlig ikke planer om at stifte et vinimportørfirma, og den bulgarske vin blev opdaget, da han var i et helt andet ærinde.

”Jeg har altid interesseret mig meget for vin og vidst meget om vin, men mest som hobby,” udtaler Henrik Andersen. ”Men jeg vidste ikke på forhånd, det var det her, jeg ville. ”No Man’s Land” vinene var bare for unikke og anderledes til, at jeg kunne undlade at introducere Danmark og den danske restaurationsbranche for dem,” fortsætter han.

Derfor har The Winery siden 2004 importeret østeuropæiske vine med salg til Hotel- og Restaurationsbranchen. I år har firmaet udvidet sit salg til private virksomheder. Dette begyndte med, at virksomhederne selv henvendte sig, da nogle medarbejdere havde smagt The Winery’s vine på hoteller eller restauranter og ønskede at købe disse vine til firmagaver eller julegaver.

Henrik Andersen slutter af med at sige: ”Østeuropæisk vin har ofte haft et omdømme som en billig vin af dårlig kvalitet. Dog har mange af producenterne ændret deres strategi til at omfatte produktion af vin i høj kvalitet. Det, vi sælger, er ikke hverdagsvin, og kvalitet i forhold til pris er helt i top, da vinen er ligeså god som for eksempel, vin af høj kvalitet fra andre mere etablerede vinlande,” siger Henrik Andersen.

Eventyret om vinene ”No Man’s Land” gør den bulgarske vin spændende og anderledes for restauratørerne og nu også virksomheder. De sælger den gode historie videre til deres gæster og kunder, og i følge Henrik Andersen er det
historien, der har gjort vinene så populære.

No Mans Land
Druerne til No Mans Land vinene hentes i grænseområdet mellem Bulgarien og Grækenland. Et fem kilometer bredt bælte deler de to lande, og blev tidligere kaldt grænsen mellem kommunismen og kapitalismen. Dette område er, den dag i dag, stadig et økologisk paradis, uden forurening og med et velbevaret dyre og planteliv.
 
I dette No Mans Land syd for Melnik, hvor vinstokkene har vokset vildt i mere end 50 år dyrkes vindruer i stor stil. Her fra henter DAMIANITZA WINERY, som satser udelukkende på produktion af kvalitetsvine, udvalgte druer til vinhusets bedste produkter. Druerne til de forskellige bulgarske vine er bl. a., Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og så deres egne etniske druer, Melnik.

Terra Tanga bulgarsk rødvin vin MelnikTerra Tangra
Terra Tangra kom på den internationale vinscene for adskillige år siden og blev hurtig anerkendt for sine kraftige, men elegante vine. Terra Tangra har vundet adskillige internationale konkurrencer og har markeret sig som én af Bulgariens moderne vinproducenter.

Vinene herfra har en fantastisk smag, hvilket skyldes at alle vinene er produceret af udvalgte druer som kun findes i små serier med høj kvalitet.
 
Damianitza, Melnik, Bulgarien
»Bulgarske vine har i mange år internationalt været kendt som "billig vin", og det ry hænger fortsat ved, men der er ændringer på vej. Flere producenter er som os ved at ændre strategi, så hverdagsvinen nu kombineres med produktion af vin i høj kvalitet,« siger den bulgarske forretningsmand Philip Harmandjiev, der er en af drivkræfterne i processen.

Vinproduktionen i Bulgarien, som er en af verdens største, var indtil midt i 1990'erne drevet af staten. Men nu er produktionen privatiseret og i 1998 overtog Philip Harmandjiev vinhuset Damiantza ved byen Melnik syd for hovedstaden Sofia sammen med et par medinvestorer - blandt dem den europæiske investeringsfond.

Frem til privatiseringsbølgen producerede Damiantza Winery primært billig vin i store mængder. Men det er nu ændret til en satsning på vine i bedre kvalitet. Udover vinproduktionen ejer Philip Harmandjiev en bulgarsk mediekoncern sammen med en partner. Han udgiver to erhvervsaviser og flere magasiner. Forretningsmanden ser en klar sammenhæng mellem salget af magasiner og vine i den højere ende af prisskalaen.

»Begge dele handler om livsstil, design og kvalitet. Kunderne er der, hvis du kan levere den rette vare. Derfor har vi lagt hele vinproduktionen om, så der nu satses på mindre mængder af de forskellige typer, men til gengæld er det kvalitet. Samtidig skal der arbejdes hårdt med marketing. Bulgarien har i alt for mange år været kendt for billig, masseproduceret vin,« mener Philip Harmandjiev. 
 
ReDark bulgarien red wine vi 2005 Cabernet Sauvignon rødvinReDark
ReDark vinene er DAMIANITZA WINERY premier tête de cuvee vin. Alle druerne er specielt udvalgte og håndplukkede på det mest optimale tidspunkt.

De varme og tørre somre i det sydvestlige Bulgarien modner druerne således, at den høje koncentrat af aromastoffer i druerne udvikler vinen helt fantastisk. Damianitza´s økologiske stil og avancerede vinificeringsteknikker, har udviklet en helt unik og speciel bulgarsk vin fra disse alsidige druer.

Ideen bag ReDark vinene er ikke at lave dem på de samme druer år efter år, men derimod at finde frem til de druer, som har udviklet sig bedst. Hvis ikke druerne møder de krav som er sat fra Damianitza, vil den pågældende årgang ikke blive lavet. Dette skete for årgangen 2002 som ganske enkelt ikke kom på markedet.

ReDark 2001 (100% Merlot) var helt afgjort Bulgariens første “ultra premium wine” og netop derfor vandt den guld medalje ved Mundus Vini i Tyskland 2005 blandt 600 andre vine i samme klasse.

ReDark 2003 (Merlot og Cabernet Sauvignon) var et udemærket årgang, hvor der for første gang blev brugt Cabernet Sauvignon i vinen for at opveje det våde år Merloten havde haft.

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords
 

Hej Alle, Tak for en fantastisk god gennemgang af bulgarske vine. Ønsker du selv at handle vine så kan du finde mange forskellige vine fra Bulgarien her

Peter
13.03.2019
 
 
bulgarien keywords
 

Nu kan i få de nye No Mans land vin fra Bulgarien, leveret direkte til døren i løbet af 4-7 dage: https://luxline.dk/shop/lava-no-mans-land-roedvin-merlot-og-cabernet-sauvignon-750-ml/ I kan også finde den som hvid og rose vin på siden

Alexander
01.10.2016
 
 
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  svjyco
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.