Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Mad og drikke

Kun egnet til en øl
09.01.2010   bulgarien.dk
pic news

Vi besøgte mehana Chuchura i starten af januar. Varna har mange restauranter, som byder på traditionelt bulgarsk køkken. Den, som er nemmest at finde, ligger 100 meter fra springvandet i centrum, men desværre giver den ikke bulgarsk køkken retfærdighed.

Bedømmelse:
  


Det er set før. En bulgarsk restaurant som ved et besøg disker op med lutter lækre retter og giver professionel service, kan ved et senere besøg være en kulinarisk katastrofe. Det er i grove træk tilfældet for den traditionelle bulgarske restaurant, Mehana Chuchura i Varna centrum. Vi har før spist udmærket mad der, og venner anbefaler også stedet, men denne aften faldt de helt igennem.

”Mehana” er fællesbetegnelsen for restauranter, som byder på traditionelt bulgarsk køkken, indretning og stemning.

Atmosfæren fejler ellers ikke noget. Restauranten er lille, meget hyggeligt indrettet med masser af pyntegenstande, borde og stole i massivt træ og duge i traditionelle bulgarske farver og mønstre på bordet. Den åbne pejs og musikken er med til at give stemning.

Første hint om at noget ikke er helt som det skal være, får vi da tjeneren – der virker lettere beruset – begynder at holde lange foredrag om maden. Irena bemærker, at når tjeneren snakker så meget om madens fortræffeligheder, tilberedning og ingredienser, må der være noget galt – maden bør tale for sig selv.

Det viser sig at holde stik. Vores lille selskab bestiller fire forskellige retter, og to af dem er komplet uden smag. Vi konkluderer at huskokken stadig er på ferie og at ferieafløseren ved hvordan man bruger en mikrobølgeovn, men ikke har turdet kaste sig ud i eksperimenter med salt og krydderier. Tjeneren forsøger efter bedste evne at tale maden lækker, men det lykkes ikke.

Første og sidste hovedret blev serveret med mere end 10 minutters mellemrum, og da vi er sådan rimeligt velopdragne, ventede vi med at starte til alle havde fået deres mad. Resultatet var selvfølgelig, at de først serverede retter blevet kolde. Ikke usædvanligt i Bulgarien, men det gør det ikke bedre.

Om den kolde mad var hovedårsagen til at kyllingehjerterne smagte som vandet viskelæder skal være usagt. Hvordan resten smagte vil jeg ikke gå i detaljer med. Det eneste som smagte rimeligt godt var ovnstegte ribben med råkost og en skive citron som tilbehør. Portionen var dog for lille til at mætte.

Den af tjeneren meget roste dessert creme-caramel, blev af selskabets bulgarske deltagere anmeldt som ”for sød og med for lidt æg”. Jeg synes den smagte fint.

Muligheden for at bestille den belgisk øl Leffe kompenserer lidt for den smagløse mad. Restaurantens vinkortet fejler ikke noget, men vi var ikke i humør til vin, da vi kom direkte fra bowlinghallen ved Cherno More-hotellet, hvor eftermiddagens sejre og nederlag var blevet skyllet ned med et par glas fadøl.

Sorry, vi kan kun give to kokkehuer for denne oplevelse. Hvis ikke atmosfæren havde trukket den samlede oplevelse op, var Chuchura i alvorlig fare for at få den tvivlsomme ære at blive den første restaurant med én kokkehue på bulgarien.dk. Vil du spille sikkert, så sats derfor ikke på at familien skal spise sig mæt hér efter en lang dag med sightseeing i Varna og omegn.

Adresse: St. Dragoman ved springvandet i Varna centrum
Type: Traditionel bulgarsk mehana
Bedømt af: Henrik Madsen og Irena Atanasova, bulgarien.dk
Hjemmeside: -

Bedømmelsesskala:
1 kokkehue: En katastrofe. Hundemad.
2 kokkehuer: Kan spises, men ikke anbefales.
3 kokkehuer: Godt gennemsnitligt måltid.
4 kokkehuer: Glimrende måltid over gennemsnittet. Fuld valuta for pengene.
5 kokkehuer: Super oplevelse, vi kommer igen. Ingen svipsere.
6 kokkehuer: Fantastisk oplevelse på alle niveauer – lige til Michelin Guiden.

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  kaisvk
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.