Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Mad og drikke

Fransk madlavning på bulgarsk
02.11.2009   bulgarien.dk
pic news

Efter en uges ophold i Bulgarien med turist-mad (pizza, kylling, og diverse retter baseret på hakket kød) stiger lysten til at prøve noget anderledes. Så er det tid til at sætte kursen mod Bistro Europe i Varna centrum.

Bedømmelse:
    

Dette er den restaurant i Varna, hvor vi uden sammenligning har lagt flest penge. Det skyldes ikke kun den gode mad, men også det faktum at den ligger midt mellem vores daværende kontor og arkitektens kontor, og at vi i en lang periode havde behov for at mødes næsten hver dag for at drøfte detaljer i vores byggeprojekt SUN Village. Det mest oplagte var at kombinere frokost og forretningsmøde. Så hvis der er nogen der kender Bistro Europe, er det os.

Så vidt vi har kunnet finde ud af, ejes restauranten af en franskmand. Om det passer ved vi ikke, men der er virkelig styr på tingene, og maden er fortræffelig. Der er meget lille udskiftning i tjenerstaben, som er høflig og beleven (stamgæster får altid et venligt nik når vi nærmer os) og serveringen sker ret hurtigt. Har man børn i barne- eller klapvogn er det praktisk at spise her, da man kan rulle lige ind gennem de brede glasdøre – ingen dørtrin. Dette benytter en del unge mødre sig af.

Atmosfæren er hyggelig og designet er inspireret af Varnas historie med en søjlegang og andre detaljer, som henleder tankerne på romer-tiden.

Restauranten er delt i sektioner. Vil man spise vælger man et bord til højre eller lige frem i pejse-lokalet. Vil man drikke kaffe og spise kage, vælger man et bord til venstre eller går oven på, hvor atmosfæren er mere intim. Om sommeren er det selvfølgelig bedst at sidde ude og følge livet på strøget, men vil man være sikker på at få et bord i juli og august, er man nødt til at reservere.

Restaurantens ”hit” er muslinger fra muslingefarmene ved Kavarna. Muslingerne åbner man selv ved bordet og skyller ned med kold hvidvin. Man får et stor portion og tjenerne fjerner løbende skallerne. Som tilbehør får man en stor tallerken pomfritter. I efteråret 2009 var der 8 forskellige varianter på menukortet, bl.a. muslinger i hvidvin, muslinger i flødesovs, marinerede muslinger, muslinger med ris og musling ”naturel” til priser fra 11 leva til 15 leva for en portion.

Er muslinger ikke noget hit hos dig, kan du roligt vælge noget andet på kortet. Vi har aldrig fået et dårligt måltid på Bistro Europe.

Bistro Europe byder ud over fortræffelig mad på et af Varnas bedste udvalg i kager. Kagerne er udstillet i en stor glasmontre. Kom hen til montren og vælg kage og den serveres på dit bord efter få minutter.

Eneste minus er, at priserne er kommet lidt for højt op efter bulgarske forhold, men ikke så højt, at det koster en kokkehue.

Adresse: Slivniza Blvd. nr. 11, 75 meter fra Black Sea Hotel
Type: Fransk inspireret køkken
Bedømt af: Henrik Madsen bulgarien.dk
Hjemmeside

Bedømmelsesskala:
1 kokkehue: En katastrofe. Hundemad.
2 kokkehuer: Kan spises, men ikke anbefales.
3 kokkehuer: Godt gennemsnitligt måltid.
4 kokkehuer: Glimrende måltid over gennemsnittet. Fuld valuta for pengene.
5 kokkehuer: Super oplevelse, vi kommer igen. Ingen svipsere.
6 kokkehuer: Fantastisk oplevelse på alle niveauer – lige til Michelin Guiden.

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  cfjoro
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.