Rentals
Rental Search

Search by Keyword or Phrase
Flights

Personal flight
booking service

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Home » Life Magazine » Mad og drikke

Fem-stjernet madoplevelse i Varnas nye 5-stjernede hotel
16.01.2010   bulgarien.dk
pic news

Vil du prøve noget rigtig godt uden at det koster en bondegård? Så forkæl dig selv og dine nærmest med en middag i Varnas nye luksusrestaurant, Dimyat Restaurant.

Bedømmelse:
    


Find dit pæne tøj frem og forbered dig på en aften med god stemning, top-betjening og fortræffelig mad. Det første positive indtryk får man allerede, når man nærmer sig. Restauranten ligger på første sal i samme bygning som Grand Hotel Dimyat.

Bygningen imponerer med sine moderne og flotte linjer, lyseffekter og gode materialevalg. Restauranten har selvstændig indgang, så man ikke behøver passere reception og portier på vejen. Man kan tage panorama-elevatoren eller benytte den brede marmortrappe.

Det er tydeligt, at ejerne har villet skabe et kvalitetsprodukt og efter vores mening er det lykkedes til fulde.

Selv om krisen – der har ramt Bulgarien hårdt – helt sikkert også er kommet som en ubehagelig overraskelse for ejerne af dette hotel, er det tydeligt at de er indstillede på at holde fast. Nogle små skønhedsfejl, som vi bemærkede ved vores første besøg for nogle måneder siden var blevet rettet, og tjenerne var top-professionelle.

Restaurantens stil er ”international business” uden at være for hårdt pumpet. Et levende lys på bordet i en lille lampe, var med til at skabe god stemning ved bordet. Selv en romantisk aften vil kunne nydes her.

Menuen byder på et rigt udvalg af internationale retter fra ”starters” til desserter. Rundt om bordet blevet der bestilt kalmari, augergine, canapeer og tomatsalat med gedeost. En af restaurantens specialiteter er laks, så det skulle vi prøve til hovedret. Og mums, det smagte. Et stort stykke laks, perfekt tilberedt i ovn, saftigt uden at virke fersk og med en perfekt, svagt pink farve. Som tilbehør bl.a. lækker gulerodscreme, appelsin, og sauteret frisk spinat samt hjemmebagt brød med kryddersmør. Til dessert blev der bestilt frugtsalat, is, creme brule og diverse kaffe-varianter. Alt var til UG.

Vi bestilte en hvidvin til maden, som tjeneren anbefalede – en Traminer 2008, Leventa fra Russe til 34 leva flasken. Ikke den dyreste på kortet, men perfekt afbalanceret til laksen. Hverken for tør eller for sød og med en behagelig fylde. Havde den været for tør, ville den ikke have harmoneret med tilbehøret til laksen. Vinen holdt hele vejen igennem fra forretten til desserten, hvilket normalt er mission impossible.

Tjenerne talte udmærket engelsk, var høflige og konverserende uden at virke påtrængende. En af dem ville f.eks. gerne vide hvordan man fremstiller akvavit. De sørgede hele tiden for at holde glassene fyldt og fjernede tomme tallerkener sekunder efter at vi var færdige. Retterne blev serveret til alle samtidig, hvilket for danskere er en selvfølge, men det er ikke sædvane i Bulgarien. Eneste anke er, at vi følte os lidt pressede til at få afsluttet hovedretten og bestilt dessert.

Vi hyggede os og tilbragte omkring tre timer ved bordet. Regningen for fire voksne med det hele blev ca. 210 leva, hvilket bestemt må betegnes som rimeligt for et måltid af denne kvalitet. Bagefter gik vi ned i lobbybaren og fik en godnat-drink. Også fin stemning og betjening her.

Alt i alt en rigtig god aften. Vi kommer helt sikkert igen når noget skal fejres, eller vi har forretningsforbindelser på besøg. Måske vil vi ved den lejlighed prøve kød tilberedt over vulkanske sten, som restauranten fremhæver som deres anden specialitet.

Adresse: Kniaz Boris 1 Blvd. nr. 111 over for Sea Garden i retning mod Golden Sands
Type: Internationalt gourmet køkken
Bedømt af: Henrik Madsen, bulgarien.dk og Roger Solbakke, Nordic
Hjemmeside: www.dimyat.net

Bedømmelsesskala:
1 kokkehue: En katastrofe. Hundemad.
2 kokkehuer: Kan spises, men ikke anbefales.
3 kokkehuer: Godt gennemsnitligt måltid.
4 kokkehuer: Glimrende måltid over gennemsnittet. Fuld valuta for pengene.
5 kokkehuer: Super oplevelse, vi kommer igen. Ingen svipsere.
6 kokkehuer: Fantastisk oplevelse på alle niveauer – lige til Michelin Guiden.
 

bulgarien keywords


bulgarien keywords
Go Back | Post your comment | Print |
bulgarien keywords


bulgarien keywords


bulgarien keywords Your Comments


bulgarien keywords Comments:
Name:
Date:
bulgarien keywords


bulgarien keywords Post your comment   bulgarien keywords
 
 
Name*
Comment*  
    
email * (not showed)
 
  covyro
security code *
 
please enter the security code*
 
     


bulgarien keywords


 

Gallery
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Sitemap | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.