Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Økonomi

Bulgariens lange vej

Bulgarien var indtil Anden Verdenskriget et feudalt land. Efter den kommunistiske magtovertagelse og fordrivelse af kongen blev alle virksomheder nationaliseret og økonimien blev planlagt for fem år af gangen (femårsplaner) med vægt på sværindustrien på samme måde som i resten af den kommunistiske blok.

Gennem 1990erne med sammenbruddet af kommunismen og dermed tabet af det sovjetiske marked, var Bulgarien udsat for en ødelæggende økonomisk nedgang. Levestandarden faldt med cirka 40 procent og genoptog først et niveau svarende til før 1989 i juni 2004. Desuden gjorde UN-sanktionerne mod Serbien (1992-1995) og Irak et stort indhug i den bulgarske økonomi. Efter nogle år i krise begyndte Bulgarien at ændre sig fra socialistisk- til markedsøkonomi. De første tegn på at økonomien forbedrede sig, var da BNP, for første gang siden 1988, steg til 1,4 procent i 1994 og 2,5 procent i 1995. Imidlertid brød økonomien sammen gennem 1996 på grund af Det Bulgarske Socialist Partis langsomme og inkompetente økonomiske reformer, partiets katastrofale landbrugspolitik samt et ustabilt decentraliseret banksystem, der førte til en inflationsrate på 311 procent og et kollaps af den bulgarske valuta, lev. Først efter at partiet Sammenslutning af Demokratiske Kræfter vandt det ekstraordinære parlamentsvalg i april 1997 og introducerede et internationalt valutakontrol, begyndte økonomien at stabilisere sig og vokse.

Nu til dags kan Bulgarien økonomisk blive kvalificeret til at være et udviklet turisme-, industri- og landbrugsland med fri markedsøkonomi med en af de højeste vækstrater i Europa. For mere information om Bulgariens økonomi, læs rapporten ”Business environment and key sectors” (Forretningsklima og nøglesektorerne).

Hovedindustrierne i landet er turisme-, fødevare-, vin- og tobaksindustrier samt plante- og dyreavl. Bulgarien producerer og eksporterer de bedst smagende og nitratfri produkter: Grøntsager, frugter, tobak og mælkeprodukter. Landet er også en kendt producent og eksportør af vine til mere end 70 lande verden over. I Bulgarien er der tolv store vingårde, der producerer et udvalg af kvalitetsvine.

Med landets enestående klima og natur er Bulgarien hjemsted for Bacillus Bulgaricus, der er hovedingrediensen for at lave verdens bedste yoghurt, som siges at være hovedgrunden til bulgarernes lange levetid sammenlignet med resten af Østeuropa.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.