Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Tips » Tips » Transport og færdselsloven

TrainLige meget hvordan du vælger at rejse rundt i Bulgarien, er det relativt nemt og billigt.

Indenrigsflyvning: Der er regelmæssige flyruter mellem Sofia og Varna eller Burgas. Lufthavnen i Plovdiv er om vinteren kun åben for charterflyvning.

Busser: At køre med bus er utrolig billigt i Bulgarien. De to mest professionelle og pålidelige busselskaber er Grup og Biomet, som har busruter mellem de store byer i landet.

Busserne er generelt moderne med behagelige sæder, og der bliver ofte vist film på turen. I byerne kan billetter købes af en konduktør. I Sofia skal du købe billet på forhånd i specielle kiosker.

Tog: At rejse med tog er meget langsommere end med bus, men billetpriserne er ofte lavere. De to længste strækninger er fra Sofia til Varna og fra Sofia til Burgas. Der er nattoge med sovekabiner, men standarden i disse toge er ikke ligeså høje som i resten af Europa og det tager længere end med bus.

Taxaer: Taxaer er en billig og bekvem måde at komme rundt i Bulgariens byer på. Det kan være til stor hjælp at have din destinationsadresse skrevet på kyrillisk, selvom stort set alle taxachauffører taler en smule engelsk. Man kan også hyre en taxa for længere ture mellem byerne, bare husk at aftale en pris før turen starter. I vores ferieboliger ligger en lokalguide med information om de mest pålidelige, lokale taxaselskaber.

Biler og færdselsloven: EU kørekort er gyldige i Bulgarien. Biler kan lejes i alle store byer og ferieområder. Lejer du bil i god tid online hjemmefra får du de bedste priser og største udvalg. De lave lejepriser sammenlignet med Danmark gør det at leje en bil til en meget økonomisk måde at rejse rundt i landet på.

Udenfor de store byer er vejene ofte ujævne og hullede. Gennem de sidste år er der sket forbedringer på grund af tilskud fra EU til projekter, der forbedrer vejene langs kysten samt hovedvejene. Alligevel gør de dårlige køreforhold, at man skal køre med forsigtighed. 

Hvis du vælger at køre i din dansk indregistrerede bil, skal du huske at tage bilens registreringsattest og det grønne forsikringskort med. Undlad at efterlade originale papirer i bilen.

I store træk gælder de samme færdselsregler i Bulgarien som du kender fra Danmark. Hastighedsgrænserne i Bulgarien er som følger: 50 km/t i beboede områder, 90 km/t udenfor beboede områder og 120 km/t på motorveje. Børn under 12 år må ikke sidde på forsædet.

Er uheldet ud og bilen bliver stjålet, skal tyveriet anmeldes til den lokale politistation inden for tre døgn. Vi anbefaler at du kontakter den danske ambassade for nærmere råd og vejledning.

Vejgebyrer
Der skal betales vejgebyrer for at benytte det bulgarske vejnet. Vignetterne kan købes online hos BG TOLL, ved grænseovergangene samt på tankstationer. De fysiske vignetter består af to dele. Den første, vignet klistermærket, skal placeres nederst i højre hjørne på forruden og den anden del af vignetten skal beholdes af føreren i bilen. Når vignetten ikke længere er gyldig, skal vignet klistermærket fjernes fra forruden og erstattes af et nyt. Køber du vignette online anbefales det at du printer PDF-kvitteringen og opbevarer den i handskerummet.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.