Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Tips » Tips » Pas og visum

Pas
Alle EU-borgere, samt alle borgere fra Færøerne, Grønland og Norge, rejser frit ind og ud af Bulgarien, hvis opholdet er under 90 dage. Der kræves kun et gyldigt pas. 

Forlængede danske pas anerkendes.
Danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes både ved ind- og udrejse.

Det er i henhold til de bulgarske regler tilstrækkeligt, hvis en dansk statsborgers pas er gyldigt under hele det planlagte ophold i Bulgarien. Ambassaden anbefaler dog, at passet er gyldigt i mindst 3 måneder længere end varigheden af det planlagte ophold i Bulgarien. Herved undgås problemer, hvis afrejsen fra Bulgarien skulle blive forsinket af den ene eller anden grund. 

Alle danske pas, der er udstedt efter 1. marts 1997, er maskinlæsbare. Pas udstedt efter 1. august 2006 er desuden biometriske. De biometriske pas har en usynlig elektronisk chip indstøbt i siden med personoplysninger. På chippen er der lagret en kopi af pasbilledet og af de maskinlæsbare linjer i passet.

Det bemærkes, at rejsende med beskadiget pas (manglende sider, gennemhulning af sider eller omslag, tegninger eller kruseduller i passet, etc.) konsekvent nægtes indrejse i Bulgarien af bulgarsk grænsepoliti og returneres med førstkommende fly til Danmark.

Du kan ansøge om nødpas/provisorisk pas på ambassaden i Sofia og på konsulatet i Varna. Du kan også få forlænget dit eksisterende pas med op til et år, såfremt der på grund af tidsnød ikke kan søges om nyt almindeligt pas.

Børn indskrevet i pas

Bulgarien accepterer ikke, at børn rejser på forældres eller nærtståendes pas. Hvis forældrene bliver opmærksomme på dette krav i sidste øjeblik før rejsen, og det ikke er muligt at få udstedt ordinært pas til medfølgende barn eller børn inden rejsen, skal man henvende sig på nærmeste danske politistation for at få udstedt et midlertidigt pas. Dette midlertidige pas bør kun være gyldigt til rejsen til Bulgarien og blot være gyldigt, så længe ferieopholdet i Bulgarien forventes at vare.

Visum
Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne.

Danske statsborgere er visumfri i indtil 90 dage i forbindelse med turisme og besøg i Bulgarien. Ved længerevarende ophold eller i forbindelse med arbejde eller studier i Bulgarien uanset varighed, skal der søges om opholdstilladelse efter ankomsten til Bulgarien (se afsnittet "Flytte til Bulgarien", underafsnit "Opholdstilladelse").

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas (Alien's Passport), skal kontakte  den bulgarske ambassade i Danmark,  for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse. Her kan man i givet fald også søge om visum. Det bemærkes, at det ikke er muligt at købe visum ved den bulgarske grænse, f.eks. i lufthavnen. Visumpligtige indehavere af danske fremmedpas, der ankommer til Bulgarien uden bulgarsk visum, returneres konsekvent af de bulgarske myndigheder med førstkommende fly til Danmark.

Udenrigsministeriet og bulgarien.dk bestræber sig på, at oplysningerne på hjemmesiden er opdaterede, korrekte og dækkende. Udenrigsministeriet og bulgarien.dk kan imidlertid ikke drages til ansvar for eventuelle problemer opstået i forbindelse med ind- og udrejse uanset oplysningerne på hjemmesiden.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er landets myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til. 

Kilde: Den danske ambassade i Sofia og Udenrigsministeriet.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.