Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Tips » Tips » Penge og leveomkostninger

Møntfod

Møntfoden i Bulgarien kaldes Lev (i flertal Leva). På en Lev går 100 stotinki (i ental stotinka). Den bulgarske møntfod vil holde et stykke tid endnu, da Bulgarien p.t. ikke ønsker at deltage i valutasamarbejdet. Kursen mellem Euro og Leva har i flere år været fast. Den faste nationalbankkurs for en Euro er 1,95583 Leva.

Veksling
Alle lokale betalinger finder normalt sted i Leva. Hotelovernatninger er en undtagelse, men betaler du hotellet med Leva skal du forvente en dårligere vekslekurs end du kan opnå i bankerne. Som hovedregel bør du altid veksle i bankerne. Der findes vekslekontorer overalt, men her vil du tit blive "snydt" og få en anden kurs end du forventer på baggrund af gadeskiltningen. 

Undgå at veksle penge i lufthavne da kursen for det meste er rigtig dårlig her. Veksel ALDRIG penge på gaden lige meget hvor god en kurs du bliver tilbudt. Gadevekslere er svindlere, som vil give dig falske penge eller færre penge end aftalt, der findes mange snyde-tricks.

Kreditkort accepteres i de større butikker i de store byer, tankstationer, hoteller og restauranter – men ikke alle. Rejsechecks kan indløses i de fleste banker, men ikke alle. Regn med at skulle betale et gebyr på op til fem procent af det hævede beløb.

Generelt anbefaler vi at medbringe kontanter i Euro og veksle løbende efter behov. Har man mulighed for at veksle i en af de store byer, f.eks. Varna, kan man sagtens undgå omvejen over Euro og veksle danske kroner. Ligger man ikke inde med Euro, er det normalt muligt at veksle danske kontanter (husk, sedlerne skal altid være ubeskadigede), men det kan være lidt vanskeligere at finde en bank eller vekslebod på feriestederne, der tilbyder en god kurs.

Spørg gerne bulgarien.dk til råds om veksling for at opnå de bedst mulige, lokale vilkår.

Leveomkostninger
Leveomkostningerne i Bulgarien er betydeligt lavere end i Vesteuropa. De fleste ting er to til tre gange billigere, selvom der er undtagelser. For eksempel kan mobiltelefonregninger hurtigt løbe op, da der ikke er særlig stor konkurrence mellem operatørerne. Prisen for lokalt producerede varer, f.eks. mad og drikke er betydeligt lavere. Alt som vedrører service er som hovedregel også meget billigt set med danske øjne. Det gælder f.eks. for restaurantbesøg, frisør og bilreparationer.


Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.