Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgar.. » Byer & Res.. » B.. » Varna - Sortehavets..

Varna

sea garden, varna, bulgariaVarna, "Sortehavets perle" og EUs hovedstad på Sortehavskysten ligger i den østlige del af landet. Varna er Bulgariens tredjestørste by med et officielt indbyggertal på ca. 370.000. Reelt ligger det nok omkring 500.000, hvilket vil gøre Varna til Bulgariens næststørste by, kun overgået af Sofia.

Turismen er af stor betydning for byen og området. Hver sommer er Varnas internationale lufthavn porten for tusindvis af turister til de nærliggende resorts Sunny Day, St. Constantine og Helena, Golden Sands, Albena, Balchik og flere andre. De fleste turister benytter opholdet til at aflægge Varna et besøg.

Varna er et resort i sig selv – en oplevelse man ikke må snyde sig selv for. Her finder man skønne strande med hvidt sand og et strandliv med barer og restauranter - desuden et natteliv med mange diskoteker.

dramatique, theatre, theater, drama, varnaThe Sea Garden er byens største park og det skønneste sted for spadsereture og prydet med massevis af blomster og fontæner. Alle kan finde noget af interesse fordi parken rummer et amfiteater, et planetarium og et akvarium – desuden en legeplads for børnene og en lille kanal hvor man kan ro, et vandbassin og en lille zoo.

Delfinariet er børnenes favorit men også de mange Varnagæster holder af dette sted på grund af af de talentfulde delfinartisters optræden.

Bycentrum med den pragtfulde gågade må man ubetinget besøge. Her finder man et stort udvalg af forretninger med alle de kendte mærkevarer og utrolig mange restauranter. Efter at Varna er beriget med tre store shopping malls uden for centrum, er en del mærkevareforretninger dog valgt at flytte derud.  

Alle Varnas største seværdigheder ligger i gå-afstand fra bykernen. Store dele af de gamle romerske thermalbade med rester af de høje mure, omklædnings- og afslapningsrummene og selve baderummet er bevaret fra Romertiden og findes i centrum.

sea garden varnaKatedralen “St. Uspenie Bogorodichno”, som anses for at være byens mest imponerende monument, ligger midt i centrum og skal ubetinget også opleves om aftenen, når den er oplyst. Det smukke klokketårn ligger lige over for katedralen.

The Theatre of Drama hvor Bulgariens allerførste teaterforestilling blev afholdt er ligeledes en obligatorisk seværdighed. Bygningen blev opført for knapt 100 år siden i Wienerstil og huser også operaen og filharmonikerorkestret med forestillinger hele sommeren.

Nær operaen finder man Dukketeateret som afholder den årlige Golden Dolphin Festival.

Varna rummer også en lang række museer, hvoraf de kendteste er Det Arkæologiske Museum med verdens ældste guldskat, Museum of National Renaissance, Det Etnografiske Museum og Vladislav Varnenchik Park-Museum.

I byens udkant kan man også finde flere skønne områder velegnet til picnic og vandreture, Vinitsa omkranset af skov, Asparuhovo, Dzanavara med den gamle basilika og Galata højdedraget over havet.
Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  


Lej feriebolig


Beskrivelse af ejendom: Sted:

Se alle tilbud om lejeGalleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.