Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Byer & Resorts » Byer » Sofia

Sofia er hovedstaden og den største by i Bulgarien med et indbyggertal på 1,2 mil. Den ligger i landets vestlige del for foden af Vitosha bjergene og er det administrative, kulturelle og industrielle centrum i landet.
Bulgariens hovedstad er en kosmopolitisk europæisk storby, som forener moderne bygninger og livsstil med tidligere tiders autentiske arkitektur. Sofia er knyttet til alle europæiske og mellemøstlige lande gennem et internationalt vejnet og flyforbindelser. Som alle andre storbyer har Sofia problemer med forurening og fjernelse af skrald. Trods dette byder Sofia på en lang række af forretningsmuligheder, som har tiltrukket et stort antal udenlandske investorer. Næsten samtlige førende internationale firmaer har egne kontorer eller datterselskaber i Sofia.

ndkSofia er shopping centrum for mange turister, både fra Bulgarien og fra udlandet. Mange af de store vestlige mærkevarer i tøj, sko, kosmetik og elektronik er repræsenteret her og til væsentlig lavere priser. Bulgarske varer som tekstiler, læder-, keramik- og trævarer er også efterspurgte. Det store shoppingområde er på Vitosha Blvd., Graf Ignatiev Str., Rakovski Str. og alle deres sidegader. Det centrale stormagasin TsUM er for nyligt genåbnet som et treetagers shoppingcenter, hvor man finder alt fra souvenirs til husholdningsvarer. Pirotska Str. Er blevet omdannet til en gågade efter vesteuropæisk stil med et utal af forretninger og caféer. Området omkring Shipka Street, Oborishte og San Stefano har alle mulige intime småbutikker hvor servicen altid er god og venlig – men vær forsigtig for her, som så mange andre steder, er der en del lommetyve.

Sofia er en af Europas ældste hovedstæder, som i dag blander fortidens og nutidens arkitektur på en helt bemærkelsesværdig måde. Byens mest besøgte seværdighed er Alexander Nevski Katedralen med de kæmpe hvælvinger og buer dækket med guld og hele den indvendige betagende pragt. Den øvrige historiske sightseeing bør omfatte Boyana kirken fra det 10. århundrede, Byzantine Church of St. Sofia, St. George Rotunda (det ældste monument opført i 4. århundrede før Kristus) og Den Russiske kirke St. Nikolay.

alexander nevski, cathedral, sofia, bulgariaDen nyere arkitektur er rigt repræsenteret af Bulgarian National Opera and Ballet, Ivan Vazov National Theatre, National Palace of Culture, som er sydøsteuropas største kultur- og kongrescenter og ikke mindst Largo, et arkitektonisk kompleks i Sofias centrum, som huser bl.a. Nationalforsamlingen, Ministerrådet og præsidentens kontorer.

Sofia huser en meget lang række af museer, bl.a. flere Historiske, National-, Etnografisk-, Arkæologisk- og Militærmuseum. Desuden har byen flere storslåede kunstmuseer The Sofia City Art Gallery, The Bulgarian National Gallery of Arts og The Bulgarian National Gallery for Foreign Art ligesom man finder et stort antal private kunstgallerier.

Byen byder også på steder af specielle interesser f.eks. Sts. Cyril and Methodius National Library, som er Bulgariens ældste kulturelle institut, Sofia State Library, British Council og Sofia Land, som er en forlystelsespark som ligger i tilslutning til Sofias Zoologiske Have.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.