Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Byer & Resorts » Byer » Kazanlak

center, kazanlakKazanlak har en befolkning på 62 000 indbyggere og ligger midt i Bulgarien mellem Balkan bjergkæden og Sredna Gora bjergene, 194 km øst for Sofia og 185 km vest for Burgas.

Byen ligger ved den vigtige korsvej for Sofia – Burgas og Stara Zagora - Veliko Tarnovo trafikken. I området rundt om Kazanlak opleves på samme tid de majestætisk knejsende Balkanbjerges skønhed og Tundja flodens frugtbare dal.

Kazanlak er hovedstaden i rosendyrkningens region den berømte Rosernes Dal, som er specielt smuk i maj måned, når rosenmarkerne blomstrer og duftene er ubeskrivelige. Bulgarien er verdens hovedleverandør af en helt speciel type rosenolie og Kazanlaks rosenmarker er verdens største. Det er kun på dette ene sted i verden, at denne specielle rose kan dyrkes og det fejeres hvert år i første uge af juli med den store Rosenfestival. Festivalen fejrer plukningen af roserne og deres blanding. Hvert år starter festivalen med kåring og kroning af skønhedsdronningen, Queen Rose. Den valgte skønhed skal senere under rosenhøst ritualet, som afholdes i Institute of Kazanlaks gård kåre årets dygtigste rosenplukker.

church, kazanlakOmrådet omkring byen Kazanlak giver turister en enestående mulighed for at stifte bekendtskab med bulgarske landsbyer – at opleve den specielle rytme som leves på landet. Byerne Shipka og Maglij, landsbyerne Enina, Tarnichene, Dunavtsi og Golyamo Dryanovo har den typiske sub-Balkan atmosfære.

Næsten alle huse i området tilbyder turisterne overnatning og den hygge og venlighed, som følger med og turisten vil også få mulighed for at opleve husets hjemmelavede retter fra det traditionelle bulgarske køkken. Oplevelsen suppleres med den friske Balkan landluft, det klare vand og nydelsen af fred og ro.

tourists, kazanlakDer er masser af kulturelle steder at besøge i omegnen af Kazanlak, hvor f.eks. Shipka Memorial kirken kun ligger 12 km nord for byen ved foden af Stara Planina bjergene nær byen Shipka. Kirken blev bygget efter frigørelsen, som et monument over både russiske og bulgarske soldater. Den gyldne kuppel og de grøn- og pinkfarvede facader dukker frem med bjergene som baggrund og tiltrækker opmærksomheden hos de rejsende i Shipka-passets Shipka Nationalpark ligger på det landområde, hvor den blodige Russisk-Tyrkiske frihedskrig stod i 1870’erne. Den viser en lang række mindesmærker, monumenter, skyttegrave og bunkere, som giver mindelser om krigen. Buzludja Nationalpark ligger øst for Shipka passet og udgør en eget vigtig del af Bulgariens historie – det var her, den 30. july 1868 at Hadji Dimitar faldt i kamp. Han var leder af en lille gruppe af rebeller, som kæmpede mod den talstærke tyrkiske fjende. I 1961 rejstes et monument hertil minde om denne heltegerning. Den imponerende marmorstatue af Hadji Dimiter beskues med de grønne pinjetræer som baggrund. Naturens mangfoldighed i denne region gør den velegnet til sport og rekreation både sommer og vinter. I området omkring Kazanlak har turisterne enestående muligheder for vandre- og cykelture, bjergklatring og stå på ski, både langrend og alpint ligesom der arrangeres spændende guidede bjergvandreture i den smukke natur.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.