Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Byer & Resorts » Byer » Gabrovo

church gabrovoGabrovo er en by med godt 73.000 indbyggere beliggende ved den nordlige udløber af Balkan bjergkæden i den smalle og pittoreske Yantra-dal. Som følge af den rene friske bjergluft og de mange historiske og etnografiske steder er Gabrovo blevet et attraktivt turiststed. Hele kommunen og de omkringliggende områder anses for at være et af de mest økologisk rene regioner i hele Bulgarien med en rig fauna og flora til trods for at Gabrovo er et vigtigt industricenter for elektronik, fødevarefremstilling og tekstil- og skoproduktion.

Byen har et utrolig rigt kulturliv med alt lige fra dukketeater over folklore og pantomime teater til kammerkoncerter med byens kammerorkester. For bulgarerne er Gabrovo mest kendt som center for humor og satire, som bl.a. kommer til udfoldelse i House of Humour and Satire med den årlige festival, som besøges af tusindvis af verdens kendte humorister fra mere end 150 lande. Huset rummer også samlinger og udstillinger af malerier, fotos, skrifter, masker og kostumer, som er relateret til humor og satire fra hele verden.

etyra gabrovoDet mest pittoreske sted nær Gabrovo er ”Etara”, The Architectural and Ethnographical Complex, som er et enestående udendørs museum bygget i midten af de 20. århundrede i omegnen. Den bulgarske 1800-tals renæssanceatmosfære er genskabt her med de gammeldags værksteder med mere end 20 forskellige traditionelle bulgarske kunsthåndværk, så som billedskæring, keramik og vævning og traditionelle håndværk som bageri og slikfremstilling. Der arbejdes dagligt i de 15 huse som også har udstillinger og små butikker hvor de fremstillede varer sælges.

Under opholdet i Gabrvo bør man definitivt besøge det nærliggende vintersportssted Uzana, som er Bulgariens geografiske centrum og udgangspunkt for mange bjergruter og vejen til den historiske by, Tryavna.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.