Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulga.. » Byer & Re.. » Bjergområder / skio.. » Ban..

bansko, winter resortByen Bansko ligger for foden af det 2.915 meter høje bjerg Vihren i den naturskønne bjergkæde Pirin. Byen er bygget op omkring bymidten, der stammer fra middelalderen med smukke bygninger af sten, traditionelle kroer og brolagte gader. Området har udviklet sig til det største skiområde i Bulgarien. Bansko har rekorden for at have mest sne og den længste skisæson (15. december til 15. maj) af alle skiområder i Bulgarien. Gennem de sidste par år er der i området gennemført mange investeringsprojekter med nye hoteller og faciliteter. Banskos skiområde er forbedret betydeligt med moderne lifte og pister. Pisterne er beliggende i to hovedskiområder: Chalin Valog (1.100 til 1.600 meter) og Shiligarnika (1.700 til 2.500 meter). De befinder sig cirka ti kilometer over byen på Pirins nordlige skråning og er nemme at komme til via den nye gondollift, som starter i Bansko. Den totale længde af de afmærkede pister er 65 kilometer.

bansko pubsEn enestående kombination af moderne faciliteter i bjergområdet og en levende historisk by, gør Bansko til en international skisportsby på højde andre europæiske byer.  De traditionelle bulgarske kroer - kaldet mehanas - serverer, med deres specielle charme og stil, lokale og europæiske retter og et stort udvalg af bulgarske vine. De fleste ”mehanas” tilbyder også levende folkemusik. Diskoteker og natklubber lukker typisk tidlig om morgenen og er fuld af liv og glade dage.

Bansko er attraktiv året rundt, og der er masser at opleve for dem, der ikke er så gode til at stå på ski. Kirken Sveta Troica (St. Trinity church) er et mesterværk inden for arkitektur sammen med de gamle bygninger af samme navn placeret ved siden af. En kendt handelsmand fra Bansko, Lazar Guerman, er initiativtager og bidragsyder til dens opførsel. Et andet interessant monument af kulturel interesse er museet for Neofit Rilski. Han blev født i 1793 og var en patriark inden for bulgarsk uddannelse og oplysning. Han studerede ikoner og blev senere en munk i klostret Rila. Turister kan også opleve et af de smukkeste huse i byen – Velianovata. Det er beliggende nær ved Sveta Troica kirken. Også huset hvor den bulgarske poet Nikola Vaptsarov blev født er utrolig smukt. Sommerjazzfestivalen er en traditionel fest i Bansko med populære optrædende fra Bulgarien. Under hvælvingen af den pirinske himmel, i de smukke augustnætter, kan man nyde dejlig jazzmusik.

skiingDet sydlige Bansko er beliggende i nationalparken Pirin, der står på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Parken er rig på søer, vandfald, huler, agtværdige træer og historiske steder. Sammen med Dobrinishte er Banko kendt for mineralkilder og spabade.

Det primære transportmiddel der forbinder byen til resten af landet er bus. Der er regelmæssige afgange til Sofia, Blagoevgrad, Gotse Delchev og Razlog. Buscentralen er stor, moderne og beliggende i den østlige del af byen.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.