Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgar.. » Byer & Reso.. » Sydlige Sorte.. » Sozopol

sozopolSozopol er en lille gammel by med et indbyggertal på 5.000 mennesker. Den er beliggende 30 kilometer syd for Burgas på den sydlige bulgarske sortehavskyst. Nu til dags er byen fortrinsvis et ferieområde, der ligger på en klippehalvø og er kendt for den Apolloniarske kunst- og filmfestival, der er opkaldt efter et af Sozopols gamle navne.

Sozopol er et af de mest romantiske og smukkeste ferieområder mod havet i Bulgarien. Den gamle bydel har det karakteristiske træk for Sozopol, at husene er bygget af sten i stueetagen og af træ på de øvrige etager. De brolagte gader er så smalle, at karnapperne næsten rører hinanden. Byens skønhed og kunstneriske atmosfære tiltrækker mange turister fra hele verden. Derfor er Sozopol meget travl gennem sommeren, og det er forbudt at køre bil i den gamle bydel. Der er dog ingen restriktioner for den nye bydel.

Bemærkelsesværdige syn i den gamle bydel inkluderer den 17.århundrede gamle Sveta Bogoroditza (Hellige Jomfru) kirke, der er bygget delvist under jorden i overensstemmelse med de regler, som den fremherskende Ottoman dikterede. Sozopols arkæologiske museum indeholder en samling af romerske krukker, stenankre og modelskibe. I forhold til den gamle by, er den nye by mere farverig, ligesom den også har et stort udvalg af restauranter, cafeer, biografer og butikker. Der er også mange cafeer og dunkende diskoteker på hovedgaden Republikanska. Disse kan også findes langs strandbredden, der er bred og sandet. Turister kan leje private rum, parasoller og børnene kan lege i en vandrutschebane.

Hvad angår overnatning, har den gamle by kun privat indkvartering, mens der i den nye by både er mulighed for privat indkvartering og overnatning på hotel.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.