Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgar.. » Byer & Reso.. » Sydlige Sort.. » Primor..

Primorsko
 
Byen Primorsko er en relativt lille by med et indbyggertal på cirka 2.500 mennesker. Beliggende ca. 60 kilometer syd for Burgas, ligger byen på en kap, der springer frem mellem Stampolobugten og Dyavolski (djævle)bugten. Primorsko er kendt for dens skønne natur, da byen er omgivet af skov.

Primorsko sortehavet bulgarien

Byen har en nordlig og en sydlig strand. Den nordlige strand er mere åben end den sydlige og tilbyder oprørt hav, hvilket gør den perfekt for surfere. Den sydlige er derimod mindre og mere rolig, hvilket passer de fleste børnefamilier.

Ofte bliver den sydlige strand overfyldt i højsæsonen, hvilket gør, at besøgende i stedet tager hen til en af de nærliggende strande for at solbade. Et af de populære steder er The International Youth Centre, der er beliggende kun en til to kilometer syd for Primorsko og ligner et typisk feriested for unge mennesker med mange villaer, bungalower, vandrerhjem, barer, diskoteker og adskillige sportsbaner.

Hurtig vækst
Gennem de sidste par år er byen vokset utroligt hurtigt og er for øjeblikket et af de mest populære områder langs sortehavskysten blandt udenlandske og bulgarske turister. En af grundene til dette er byens relativt lave prisniveau og gode infrastruktur. Små restauranter, barer, cafeer og forfriskninger kan findes på næsten ethvert hjørne i Primorsko. De fleste hoteller har også deres egne restauranter og mehanas (traditionelle bulgarske kroer).

Klimaet
Klimaet er også gunstigt i den lange turistsæson. Vejret er ligesom i middelhavsområdet med en sommer, der er solrig og varm, med en gennemsnitstemperatur på 24 grader. Briserne og skovene frisker luften op igennem dagen, mens nætterne er kølige og behagelige.

Sightseeing
Ropotamo floden bulgarien primorskoEn stor del af området syd for Burgas er præget af totalt uberørt natur. Ved de mange små skønne laguner er der utrolig ro og fred, hvilket står i direkte kontrast til de store feriecentre.

Ved floden Ropotamo (på græsk betyder det: ”floden med de mange sving”) lidt nord for Primorsko på vejen til Sozopol findes et stort naturreservat, hvor det er muligt at komme tæt på naturen. Man kan sejle på floden.

Tæt på Sozopol ligger den 62 ha store Arkutino-sump. Ved en rasteplads i højre side af vejen står et slidt skilt, hvorfra man kan følge en sti. De første først 70m går gennem jungleagtig skov.

Strandzja-bjergkæden ligger i det sydøstlige Bulgarien og strækker sig helt ned til Istanbul i Tyrkiet. På de græsklædte højdedrag ses får, der græsser, mens den solbrændte hyrde og hans arbejdsomme hund passer på, at der ikke tilstøder dyrene noget. Bjergene er et besøg værd enten på hesteryg eller til fods, og der kan evt. arrangeres ture med overnatning. Det er ren Morten Korch –idyl for danskere at se hønsene rende rundt i de støvede gader og høre en ged stå og bræge. Bjergene er desuden velegnede til cykelture.

SozopolUdflugter til historiske byer
Cirka 20 km. nord for Primorsko ligger den gamle historiske by Sozopol som blev grundlagt af grækerne i 610 f. Kr. Lej en bil eller tag bussen dertil og slentre sig en tur gennem den pittoreske by. Især den gamle bydel er virkelig et besøg værd.

Tag dig tid til en frokost eller forfriskning på én af de originale bulgarske restauranter der ligger bygget ind i skrænten ud til vandet. Det er en uforglemmelig oplevelse. Du vil efter denne oplevelse med garanti ønske dig tilbage til Bulgarien på ferier fremover. Man føler sig virkelig hensat til det originale Bulgarien.

Næssebar er ligeledes er grundlagt af grækerne og ligger ca. 80 km nord for Primorsko. Byen er absolut værd at bruge en dag på. Tag dig tid til i den gamle bydel at finde en rigtig original bulgarsk restaurant og nyd en shopskasalat og et glas (bulgarsk snaps). Byen har virkelig mange seværdigheder, der desværre drukner lidt i turist-bazar stemningen. Du vil derfor få ekstra meget ud af besøget, hvis du hyrer en engelsktalende bulgarsk guide. Det kan bulgarien.dk hjælpe dig med.

Overnatningsmuligheder
Udover det store antal af store og små hoteller, der er beliggende i en park med løvfældende træer, vandrehjem og privat indkvartering, kan man også finde relativ billig overnatning i The Youth Centre eller alternativt på en af de nærliggende campingpladser Iglika, Perla eller Romantica.

Der opført mange moderne ferielejligheder i Primorsko i de seneste år. Nogle af de bedste ejes af danskere. Du kan bl.a. leje Maja og Hanses flotte havudsigts-lejligheder, "4 helt nye lejligheder lige ud til Sortehavets bølger". Klik her hvis du vil vide mere.

Transport
Man flyver typisk til Burgas, hvortil bl.a. Norwegian flyver i sommerperioden. Det kan anbefales at beslutte sig i god tid, da der er penge at spare på flybilletterne jo tidligere man bestiller (bestil inden jul hvis du har mulighed for det!). Du kan tage bus fra lufthavnen til Primorsko for ca. 25 - 35 kr. pr. person (det tager ca. 45 min), eller du kan tage en taxa der koster ca. 250-300 kr.

Afhængig af tidspunkt kan det måske bedre betale sig at booke flybilletter gennem bulgarien.dk – læs her eller kontakt os for at høre nærmere.

Er du kommet sent på den, kan du også flyve til Sofia eller Varna. Fra Sofia går der busser. Busturen tager ca. 6 timer, men koster til gengæld kun ca. 130 kr.. Busserne går ofte og er af fin standard. Man kan også leje en bil til en meget rimelig pris hos bulgarien.dk og benytte lejligheden til at sightsee Bulgarien. Endelig er der indenrigs fly fra Sofia til Burgas.

Afstande
Sozopol: ca. 20 km
Burgas: ca. 60 km
Tyrkiets grænse: ca. 60 km
Istanbul: ca. 340 km. Man kan i sommerperioden også sejle dertil.
Varna: ca. 200 km
Nessebar: ca. 80 km
Sunny Beach: ca. 85 km
Sofia: ca. 400 km
Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.