Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Byer & Reso.. » Nordlige Sorte.. » Obzor

Obzor - badebyen med liv og atmosfære

Obzor centrum ved springvandetObzor (på bulgarsk: Обзор) er en hyggelig lille kystby omgivet af bjerge, marker og skov. Byen ligger mellem Varna og Burgas i den nord-østlige udkant af Stara Planina bjergene. Bjergryggen rejser sig vest for byen og floden Dvoynitsa udgør den nordlige grænse.

Med godt 2.000 faste indbyggere efterlader Obzor et helt anderledes "autentisk" indtryk af Bulgarien end de større badebyer langs Sortehavet, som ligger øde og mennesketomme hen uden for sæsonen.

Liv og atmosfære i centrum
Obzor byder på masser af atmosfære med hyggelige restauranter, udendørs barer, caféer og optræden på torvet. På gågaden ligger der et væld af forskelligartede butikker og boder. I byens centrum kan turisterne nyde den dejlige lille park. Bulgarerne forstår at skabe en festlig stemning. Om aftenen er torvet med det oplyste springvand centrum for byens liv. Her mødes gadehandlere, gøglere, pandekagebagere og majskolbekogere og falbyder deres varer til billige priser.

I Obzor centrum finder man desuden et lille tivoli og legepladser, apotek, grøntsagsmarked, bagerier og der er mulighed for at køre i hestevogn.

Restaurant i Obzor, BulgarienBillige restauranter
Nyd et dejligt måltid under åben himmel og glem ikke at smage den gode bulgarske vin og de lokale øl. På de billigste restauranter kan en øl købes for 2 Leva, ca. 8 kroner. bulgarien.dk anbefaler at prøve en Shumensko Premium eller en Zagorka (fås ofte som fadøl).

Selv om de fleste restauranter efterhånden har fået trykt menukort på engelsk, skal du ikke forvente at tjeneren taler engelsk. Det kan godt give nogle sjove, kulinariske oplevelser.

Vores stamrestaurant i Obzor hedder Thracian Stan og ligger i den gamle bydel.

Event 87 club
Er man til natteliv, kan man få sin lyst styret på Event 87, som ligger lige uden for byen i nordlig retning. Se videoen fra Event 87. Det kan være lidt svært at blive klog på hvad der egentlig foregår her. De arrangerer alt fra koncerter til fight-night og skumfester. Se noget af udvalget på Facebook.

Indkøb
Vil man købe billigt ind i større mængder går turen til Varna, men alle normale behov kan dækkes i Obzors "Sparm" supermarked. De har bl.a. områdets største udvalg i gode, bulgarske vine. Bor du i Obzor Beach Resort, vil resortets minimarked dog kunne dække langt de fleste behov og priserne er nogenlunde de samme.

Obzor stranden
Byens lange strand med fint hvidt eller gyldent sand strækker sig mellem de to fremspring - det nordlige St. Atenas og det sydlige Mona Petra. Efter byens strand ligger der en lille bugt. Stranden, kaldet Irali, er opkaldt efter en gammel by af samme navn. St. Nikola fremspringet ligger adskillige kilometer længere mod syd – der hvor Balkanbjergene møder Sortehavet. Stranden er mellem 30 og 90 meter bred.

Det er ikke uden grund, at regionen omkring Obzor betegnes som Den Bulgarske Riviera.

Frugtmarked i ObzorPopulær turistdestination
De besøgende kan nyde godt af at Obzor længe har været populær blandt udenlandske turister på grund af sandstrandene og de rolige, landlige omgivelser. I kommunisttiden kom turisterne primært fra Rusland og andre østlande. Disse foretrækker nu i stort tal Sunny Beach mens Obzor er blevet et populært rejsemål for familier fra Vesteuropa, herunder Skandinavien.

Området var indtil for 10 år siden relativt ukendt blandt vestlige turister, men opførelsen af moderne feriekomplekser som Obzor Beach Resort, Helios Bay, Club Hotel Miramar og flere andre nord for byen har været med til at sætte Obzor på landkortet som en eftertragtet feriedestination. På trods af byens eftertragtede beliggenhed og den lange sandstrand er området stadig ikke overrendt, selv i højsæsonen.


Obzor strandKlima
Temperaturen i området når op på godt 30 grader om sommeren i gennemsnit og ned til 5 grader om vinteren. I syv måneder om året ligger badevandstemperaturen i Sortehavet på mellem 20 og 25 grader. Badevandstemperaturer i Obzor - klik her.

Historie

Obzor har en rig historie, som daterer sig til mere end 1000 år tilbage i tiden. Den kulturelle og historiske arv er præget af grækere, romere og tiden under det osmanniske imperium. Byen har gennem tiden heddet Navlohos, Helipolis og Tempuis Jovis (Jupiters Tempel). Først i 1935 fik byen sit nuværende navn.

Mange kendte fortællinger af de klassiske bulgarske forfattere finder sted i denne lille by. Forfatterne giver personerne i handlingen mulighed for at finde sig selv, at begynde et nyt liv, at møde nogen af betydning for dem, at glemme stress i storbyen eller bare have det sjovt i nogle uger ... Obzor er netop sådan en fortryllende sted!

Afstande
Varna: 60 km.
Burgas: 70 km.
Byala: 6 km.
Sunny Beach: 30 km.
Golden Sands: 75 km.
Nessebar: 40 km.

Obzor hører under Burgas Amt.

Tip: Klik på kortet over Obzor for at se det i høj opløsning.

Transport
Obzor ligger mellem Burgas og Varna. Køretiden fra den internationale lufthavnen i Varna og lufthavnen i Burgas er ca. 1 time. Obzor har en busstation hvorfra der er regelmæssig forbindelse både nordpå til Varna og sydpå til Bourgas. 
Læs om transport til Obzor - klik her.

Indkvartering
Området har i mange år været kendt som et godt campingområde. Mellem Byala og Obzor kan man stadig finde tre campingpladser: Luna, Prostor og Slantsa med bungalows. Det er meget billigt at bo her, men standarden vil nok ikke tiltale danskere. En del af de nye hoteller og lejlighedskomplekser er opført på et af de gamle campingområde nord for byen.

bulgarien.dk kender Obzor særdeles godt og har på den baggrund valgt at samarbejde med to hoteller. Klik på links herunder for nærmere information.

Obzor Beach Resort. Ferieparadis for hele familien
Apart Hotel Casablanca All Inclusive. Stor pool og kun 150 meter til stranden

Galleri
Se fotos fra Obzor by.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  


Lej feriebolig


Beskrivelse af ejendom: Sted:
  Obzor Beach Resort ... se alt Obzor  

Se alle tilbud om lejeGalleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.