Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Bulgarien » Geografi

Hvor ligger Bulgarien?

euro mapBulgarien ligger i det fjerne sydøstlige hjørne af Europa og grænser op til Rumænien, Makedonien, Serbien, Grækenland, Tyrkiet og den østlige del af Sortehavet.

Landet har et areal på 110.910 kvadratkilometer svarende til ca. 2,5 gange Danmark. Selvom det er et forholdsvis lille land, har Bulgarien et meget varieret landskab. Selv indenfor korte afstande kan man opleve områder med bølgende sletter, bakker, bjerge, slugter, højsletter og dybe dale med floder. 

Et af Europas smukkeste lande
Måske er Bulgarien et af de smukkeste lande i Europa. Der er mange ting som gør Bulgarien til et tillokkende sted for turister. Bjergkæder dækker det meste af landet med bjergene Phodope, Pirin og Rila, der løber gennem den sydvestlige del af landet, og Balkanbjergkæden (Stara Planina), der løber midt igennem landet og deler det i øst og vest.

Nord for Balkanbjergkæden ligger sletten, hvor floden Donau løber, og danner landets grænse til Rumænien over en 300 kilometer lang strækning. Resten af landet er stort set dækket af skov og marker med landbrug, der producerer mejeriprodukter, vin, frugter, grøntsager og kød.

Et område af Balkanbjergkæden kaldtet Rosernes Dal bliver der dyrket roser til verdens parfumeindustri. Bulgariens roseolie er den bedste i verden med dens enestående duft. 

Vinmarker dækker store dele af landet og sørger for dyrkningen af de mange forskellige sorter af vindruer, der bliver brugt til vinfremstilling.

mountainBulgariens søer og floder er en anden uimodståelig attraktion. De bedst kendte søer er De Syv Rilasøer. Det er en samling af søer, der er dannet af vand fra gletschere, beliggende i den nordvestlige del af bjerget Rila.

Hver sø har navn efter dens mest karakteristiske træk. Den højest beliggende sø kaldes Salzata (”Tåren”) på grund af dens klare vand, der gør, at man kan se dybt ned i den. Den næste sø har navnet Okoto (”Øjet”) efter dens næsten ovale form. Med en dybde på 37,5 meter er Okoto den dybeste runde sø i Bulgarien. Babreka (”Nyren”) har de stejleste breder af dem alle. Bliznaka (”Tvillingen”) er den største sø af areal. Trilistnika (”Trekløveren”) har en uregelmæssig form og flade breder. Ribnoto Ezero (”Fiskesøen”) er den mest lavvandede sø, og Dolnoto Ezero (”Den Laveste Sø) er den lavest beliggende sø, hvor vandet som flyder over bredderne i de andre søer samles og danner floden Dzherman.

Klimasea, black sea, summer
Et af landets bedste træk er det gunstige klima. Man kan nyde fire dejlige og indbydende årstider i Bulgarien. Smukt blomstrende forår, tør og varm sommer, langt og behageligt efterår og som regel en mild vinter.

Altid solbeskinnet, har Bulgarien mellem 2.200 og 2.500 solskinstimer om året. Den gennemsnitlige temperatur fra april til september er 23 grader. Den gennemsnitlige temperatur for hele året er 14,7 grader. Men som et ordsprog siger: ”Det er bedre at se det én gang end at høre om det hundrede gange.”

Så derfor, velkommen til Bulgarien, hvor du sandsynligvis vil finde dit eget stykke af paradis!Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.