Ferieboliger
Udlejning - søg

Søg på ord eller sætning
Fly

Spørg om flybilletter

 

 


Online fly bestilling
klik her:

Klik her og udfyld formularen

Direkte fly til Bulgarien - klik her

ring telefontider bulgarien kundeservice


Skip Navigation Links Hjem » Badeferie » Transport

Transport til Bulgarien

Selvfølgelig kan du tage bilen til Bulgarien. Gennem årene har en del af vores gæster faktisk gjort det. Jeg kan dog ikke huske en eneste sige "fed tur, det gør vi igen til næste år". Kort sagt: Vi anbefaler at flyve - det tager ca. 2,5 timer. I sommerhalvåret (maj til september) er der mange direkte afgange fra danske lufthavne til de internationale lufthavne i Varna og Bourgas.

Prisen afhænger af rejsetidspunktet. Hos nogle selskaber kan du ved at bestille meget tidligt købe billetter i højsæsonen til rigtig gode priser. Vi hjælper gerne med dette, men du er velkommen til selv at arrangere flytransporten. Prisen er som hovedregel den samme uanset om du bestiller flybillet hos os eller du køber billetten direkte hos flyselskaberne. Det er imidlertid nemmere at koordinere tingene, hvis vi arrangerer transporten for dig.

Vi arrangere også gerne transporten til og fra lufthavnen i Bulgarien.

Læs mere om tilbud på flybilletter og transfer - klik her.

Gravide: Hvis alt er normalt, kan du uden problemer rejse med fly indtil 7. måned. Hvis du ønsker at flyve efter denne skæringsdato, skal du gå til din egen læge og bede om en lægeerklæring hvori det bekræftes, at det er fuldt forsvarligt for dig at flyve. Nar du går ind i 8. måned, kan du ikke længere rejse med fly. Hvis du selv arrangerer billetten, tjek flyselskabets politik for gravide.

Kør selv
Sæt ekstra god tid af til turen. Vejene er blevet forbedrede de senere år, men der er stadig langt op til vesteuropæisk niveau i Bulgarien og nabolandene. På Balkan er der 10 gange mere færdselspoliti end vi er vant til fra Danmark og "fanger" de en udlænding, kan selv små overtrædelser blive blæst stort op.

I Bulgarien skal man uden for hovedvejene være forberedt på huller, så hastigheder over 70 - 80 km/t frarådes. Selv på tilsyneladende gode veje, kan der pludselig være dybe huller.

Generelt anbefaler vi:
1) Kør i dagslys - skiltningen er dårlig og der kan pludselig dukke trafikanter op uden lys (æselkærrer, traktorer etc.)
2) Medbring et godt vejkort eller GPS
3) Vær altid på vagt. Bulgarerne ses ofte kører stærkt og uforsvarligt.

Kør-selv råd fra ambassaden
På ambassadens hjemmeside kan man læse følgende: Hvis man kører til Bulgarien i egen bil, indregistreret i Danmark, skal man være opmærksom på en række forhold:

1) Bliver køretøjet stjålet, skal tyveriet anmeldes til den lokale politistation inden for 3 døgn.
2) Man må ikke have meldt et andet køretøj stjålet i Bulgarien inden for de seneste 5 år.
3) Bilens papirer må ikke have befundet sig i bilen, da den blev stjålet.
4) Der ma ikke være forhold omkring tyveriet, der kan tyde på, at ejeren selv har været involveret i tyveriet (mistanke om forsikringssvindel).

Hvis samtlige disse forhold ikke er opfyldt, risikerer man, at det bulgarske toldvæsen ved udrejsen kræver, at der skal skrives under på en erklæring om, at man inden for 90 dage vil indbetale moms og afgifter for det stjålne køretøj til den bulgarske stat. Hvis man nægter at skrive under på erklæringen, eller hvis det pågældende beløb ikke bliver indbetalt inden for 90 dage, risikerer man at få indrejseforbud i Bulgarien i op til 5 år.

På denne baggrund anbefales det, at man aldrig efterlader sin bil ubevogtet, og at man aldrig efterlader bilens papirer i handskerummet, og at man iøvrigt udviser den største agtpågivenhed.

Udover kørekort og registreringsattest skal det grønne forsikringskort også medbringes i bilen.

Læs Robert Møllers artikel om
kør selv ferie til Bulgarien her.

Nyere artikel om kør selv ferie til Obzor


Alkohol, fart, mobiltelefoni m.m.

Promillegrænsen er 0,5, men ved uheld er promillegrænsen reelt 0,0 – en alkoholpåvirket chauffør står altid dårlige, når skylden skal placeres end en ikke-påvirket chauffør. 

Fartgrænserne for personbiler er som hovedregel 50 km/t i byen, 90 km/t på landevej og 130 km/t på motorvej. Der er ofte fart- og spirituskontrol. I 2016 er der vedtaget nye, skærpede regler. De tider hvor man kunne slippe med en lille fartbøde er definitivt ovre. Læs om fartbøder m.m. her.

Det er forbudt at tale i mobiltelefon under kørsel. Alle passagerer skal benytte sikkerhedssele. Børn under 12 år må ikke sidde på forsædet.


Ruteplanlægning m.m. - links

Michelin
Autobahn-guide
Vejdirektoratet


Transport i Bulgarien

Transport fra lufthavnen til ferieboligen
Vi tilbyder at arrangere transporten fra lufthavnen til din feriebolig. Trygt og nemt. Læs nærmere under
Tilbud.

Veliko TurnovoRundt i Bulgarien på egen hånd - billeje
Det er nemt og relativt billigt at leje bil i Bulgarien. Her på siden kan du
leje bil online og spare 10 - 30%. Vi kan også indhente tilbud og reservere en bil til dig. Bemærk: bulgarien.dk påtager sig intet ansvar for assistance i forbindelse med lejebiler, som gæster selv har reserveret.

Kørestil og taxi
Kørestilen er "sydeuropæisk" - dvs. for os at se temmelig hasarderet. Hvis ikke man har nerver til selv at sidde bag rattet, kan det være en god ide at hyre en taxi på heldagsbasis. Det bør ikke koste ret meget mere end at leje en bil, og så får man en stedkendt chauffør med i købet. Det kan være en stor fordel i et land hvor mange stednavne og gadeskilte er skrevet med kyrilliske bogstaver - hvis skilte overhovedet findes.

Tag aldrig taxi fra lufthavnen. Lufthavnstaxierne tager ofte 2 - 300% overtakst. Lad hellere bulgarien.dk arrangere din transport til ferieboligen. På turen tilbage til lufthavnen er det nemmere at finde en taxi, som tager normal pris.

Transport mellem storbyerne
Hvis dit fly lander i Sofia og dit endemål er Sortehavskysten, anbefaler vi enten at flyve indenrigs til Varna (bestil i god tid, dvs. hjemmefra) eller køre med bus. Du han selv bestille billet direkte hos
Bulgaria Air, som driver ruten mellem Sofia og Varna, eller lade bulgarien.dk stå for dette.

Der kører moderne busser i fast rutefart mellem Sofia og de øvrige bulgarske storbyer til lave priser. Nogle af de bedste selskaber er Kometa og Biomet. Billedet her er fra busstationen i Varna, hvor vi siger farvel til Hans Peter og Ellen, som er på vej på en to-dages tur med sightseeing i området omkring Veliko Turnovo.

Tog
Togrejsende ankommer på Varna "Bapha" station. De bulgarske tog kan vi generelt ikke anbefale. De er ganske vist billige, men de er både langsomme og ukomfortable.Seneste blog indlæg


Emne: Dato:
INTERNATIONAL Hotel Casino & Tower Suites i Golden Sands, Varna, Bulgaria 23-01-2015  
V2 i Varna centrum lige til strandene og byparken. 35% prisreduktion. Investeringsobjekt 25-11-2014  
Få rabat på Sunny Beach med bulgarien.dk 05-11-2014  
Godt mindre hotel til prisen 01-11-2014  
Sværvægtskamp udsat mellem Pulev og Klitschko 16-10-2014  

Galleri
BlogRing alle dage 08 - 21

De bedste vine fra bulgarien


gooflifebulgaria
Indsamling af personoplysninger | Links
Copyright © 2007 Skandinav Invest OOD. All rights reserved.